Teelt, snoei en verzorging van fruitbomen, druiven, kleinfruit, noten en bijzondere fruitsoorten. Bijzondere tomaten. Volgtip: www.fruitabc.be
maandag 5 oktober 2009
Kweeperen en sierkwee verwerken tot gelei
De vruchten van de kweepeer (Cydonia oblonga) en van de Japanse sierkwee (Chaenomeles japonica) moeten voorzichtig geplukt worden en zijn bijzonder geschikt om te verwerken tot jam, gelei, confituur, confijten en zelfs om likeur van te maken.
Deze goudkleurige, geurige kweevruchten bevatten veel pectine en weinig zuren. De kweeën lijken zuur te smaken, omdat ze zeer weinig suiker bevatten. Om het kweesap sneller te dikken (geleren) kan er extra zuur (citroensap) bijgevoegd worden.
Men kan van deze mooie kweevruchten zeer lekkere kweeconfituur/ kweegelei/ kweejam van maken.
Schillen mag maar is niet echt noodzakelijk voor het maken van kweegelei, want de schillen bevatten ook veel pectine.
Meer lezen over het recept voor kweegelei & kweeconfituur.
Meer lezen over rode kweegelei, honingkleurige kweegelei, cotigny d'Orleans, kweeperenpasta en zalf van kweeperenpitten.
Meer lezen over recepten: kweeperen in de oven, op cognac, koekjes, compote en soufflé.
Meer lezen over diverse fruitrecepten om kweeperen te conserveren in likeur.
Meer lezen over het kweken, verzorgen en rassenkeuze van kweeperen en sierkwee.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten