donderdag 24 december 2009

Blauwe bessen keukenrecepten.


Feestelijke recepten met blauwe bessen
Fruitrecepten blauwe bessen en bosbessen: confituur, jam, ijsrecepten,yoghurt, vruchtenmoes,drank (deel 1). Met citroen en kaneel verfijn je de smaak van blauwe bosbessenrecepten. Verwen uw smaakpapillen met verse of ingevroren blauwbessen in jam/confituur, ijs, vruchtenmoes, yoghurt en vruchtensap.
Tips bij deze blauwe (bos)bessenrecepten:
Gebruik azijn van blauwe bessen om de pan te blussen bij het braden van steaks, lam of wild.
Een beetje citroensap brengt de smaak van gekookte blauwe bessen op de voorgrond.
Kaneel versterkt het aroma van blauwe bessen.
In pikante sauzen combineren look en rode wijn zeer goed met blauwe bessen.
Blauwe bessen vormen een ideale kleurencombinatie met meloenen en pompelmoezen.
Meng niet-ontdooide, diepgevroren blauwe bessen onder pasta's, zoals tagliatelli, en dit vlak voordat ze opgediend worden.
Gebruik diepgevroren blauwe bessen in gerechten waarin de bessen opgekookt worden. De smaak en het aroma zullen beter tot hun recht komen.

Meer lezen over keukenrecepten, ijsrecepten en gebak met blauwe bessen.

Boekentip! bijzonder boek voor een tuin- of plantenkenner: "ABC van het plantenlatijn. Betekenis van botanische plantennamen."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten