maandag 19 juli 2010

Blauwbessen zijn gezond en rijk aan antioxidanten.


Blauwe bessen/ blauwe (bos)bessen (Vaccinium corymbosum) bevatten veel anthocyanines. Deze zorgen voor de blauwe kleur van de bessen.
De anthocyanines hebben ook een antioxyderende werking, waardoor ze in het lichaam bepaalde schadelijke stoffen, "vrije radicalen", kunnen neutraliseren. Om die reden zouden volgens bepaalde Amerikaanse onderzoekers blauwe bessen anticancerigene eigenschappen hebben.
Anthocyanines zorgen verder voor een betere bloedcirculatie, hebben een positieve invloed op milde diabetesvormen en op vasculaire oogaandoeningen.
Meer lezen over blauwe bessen en hun gezondheidskundige eigenschappen.

Uitvoerige informatie over het snoei, rassenkeuze, teelt en verzorging van blauwe bessen kan u vinden in de "Groente & Fruit Encyclopedie".
Meer lezen over de Groente & Fruit Encyclopedie (Auteurs: Luc Dedeene & Guy De Kinder, Kosmos Uitgevers)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten