woensdag 17 november 2010

Rode fruitsoorten zijn gezonder!


Rubus idaeus 'Polka' - Rode herfstframboos



Vaccinium - Cranberry


Verdi peer

Pluk kleur in uw tuin en rode vruchten uit eigen land. Rode groente en fruit zijn rijk aan anthocyaan en antioxidanten. Eet jij veel rood? Rode fruitsoorten zijn gezonder.
Rood voedsel, zoals bijvoorbeeld, tomaten, rode kool,…hebben een rood pigment dat de kleur geeft aan de groente of de vrucht. Dit pigment bevat lycopeen en anthocyaninen. Rood en paars voedsel, zoals aubergines, rode kersen, rode bosbessen, rode veenbessen en ander rood fruit werken gunstig op de gezondheid en in de preventie van sommige slepende ziekten.
Een overzicht van rode, inheemse fruitsoorten die uzelf ook kan planten.
Meer lezen over rode fruitsoorten en hun effect op de gezondheid.

Het is nu de beste periode roodschillige fruitsoorten aan te planten. Roodschillige fruitrassen: kiwibes 'Ken's Red', appel (roodschillige rassen), peer, moerbei, pruim 'June Blood', druif 'Katharina', rode trosbessen, rode frambozen 'Polka', ...
Jonge moerbeibomen (Morus nigra) hergroeien beter dan oudere exemplaren en plant ze bij voorkeur in de herfst.
Meer lezen in een overzicht van wetenschappelijke (Latijnse) en Nederlandse fruitnamen.

Twee keer per maand fruitnieuwtjes ivm praktische werkzaamheden ontvangen? Schrijf je hier in voor de Fruit-ABC nieuwsbrief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten