woensdag 30 september 2009

Zelf gekweekte appels en peren optimaal bewaren.


Pyrus communis 'Doyenné du Comice' - Koninginnepeer


Malus domestica 'Président van Dievoet'

Waar en hoe kan u best pitvruchten zoals winterappels en winterperen bewaren?
Sommige appel- en perenrassen bewaren beter dan andere. Een goede bewaarplaats heeft een hoge luchtvochtigheid, is donker en heeft een temperatuur van 2 tot 4°C. Een teveel aan vruchten kan verwerkt worden tot vitaminerijk vruchtensap.
Breng enkel gave en gezonde vruchten in de bewaarplaats. Leg de allerdikste vruchten afzonderlijk, want die bewaren minder lang dan middelmatig dikke vruchten.

Bewaar geen pitfruit met korte bewaarduur in de buurt van fruit met lange bewaarduur. Rijpend fruit geeft ethyleen (rijpingsgas) af, waardoor ook de afrijping van langer bewarend appels en peren versneld wordt.

Gebruik lage kistjes om de pitvruchten te bewaren. Reinig of ontsmet die kistjes voor de pluk. Zet de kistjes op verschillende stapels en laat onder de onderste kist een ventilatieruimte van ca 10 -15 cm.
Meer lezen over het bewaren van appels en peren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten