Teelt, snoei en verzorging van fruitbomen, druiven, kleinfruit, noten en bijzondere fruitsoorten. Bijzondere tomaten. Volgtip: www.fruitabc.be

zondag 15 maart 2009

Winterstekken in volle grond uitplanten.



Het uitplanten van winterstekken of houtstekken in volle grond. Steek de stekken 1/2 tot 2/3 diep op grond die afgedekt is met zwarte plastiekfolie. Vroeg uitplanten (februari-maart) op zwarte plastiek geeft de beste beworteling en groei. Gebruik goed verteerde mest voor een optimale groei en om verbranding te voorkomen.
Winterstekken van jostabessen en zwarte bessen wortelen meestal zeer gemakkelijk en kunnen ook op hun definitieve plaats uitgeplant worden.
Winterstekken van onderstammen die later geoculeerd moeten worden, kan men iets ruimer uitplanten zodat ze goed te bereiken zijn.
Voorzie de winterstekken van een duidelijk etiket en let op dat dit niet kan insnoeren.
Meer lezen over het uitplanten van winterstekken.

Van gemakkelijk wortelende kleinfruitsoorten zoals rode trosbes, witte trosbes, zwarte bes en jostabes kunnen er nu ook nog stekken genomen worden.
Lees verder over kleinfruit en druiven vermeerderen door stekken.

Niet alle fruitsoorten kunnen nu nog gestekt worden. Wil je toch op een ander tijdstip stekken, plaats dan de stekken in een pot met stekgrond en hou de pot op een temperatuur van minimum 10°Celsius.
Lees verder in de stekkalender-fruitsoorten.

2 opmerkingen:

  1. Guy,
    Leuk dat je behalve je website nu ook een blogje hebt!
    Staat intussen in mijn feedreader genoteerd...

    BeantwoordenVerwijderen