Teelt, snoei en verzorging van fruitbomen, druiven, kleinfruit, noten en bijzondere fruitsoorten. Bijzondere tomaten. Volgtip: www.fruitabc.be
maandag 1 februari 2010
Fruit snoeien in februari.
Een deskundige fruitsnoei wordt zoveel mogelijk in de juiste maand toegepast. Bekijk nu de handige fruit-snoeikalender; een handig overzicht wanneer wat te snoeien. Eenvoudig op te zoeken in deze "Fruit ABC-Snoeikalender". Bij deze tuinkalender vind u een aantal links i.v.m. de snoei van de betreffende fruitsoort.
Een gewone (uitdunnings-)snoei kan men in februari doen bij o.a. appelbomen (Malus domestica), aziatische peren/ waterperen (Pyrus pyrifolia), blauwe bessen (Vaccinium corymbosum), braambessen (Rubus fruticosus), druiven/ wijnrank (Vitis vinifera)en zwarte vlier (Sambucus nigra).
Alle druiven moeten nu dringend gesnoeid worden gesnoeid worden. Ruim ook alle verdroogde druivenbladeren op, want hieruit begint de eerste schimmelinfectie van meeldauw.
Snoei steeds op een droge dag zodat de snoeiwonden snel opdrogen en genezen. Lichte nachtvorst is geen probleem om te snoeien. Bij strenge vorst overdag kan u het snoeien beter wat uitstellen.
Meer lezen over het snoeien in februari van fruitstruiken, fruitbomen, druiven, noten en kleinfruit in de fruit-snoeikalender.
Niet alle fruitsoorten worden op dezelfde wijze gesnoeid!
Uitvoerige informatie over het snoeien kan u vinden in de "Groente & Fruit Encyclopedie". Het snoeien van elke fruitsoort wordt er uitgelegd aan de hand van tekeningen, tekst en foto's.
Meer lezen over de Groente & Fruit Encyclopedie (Auteurs: Luc Dedeene & Guy De Kinder, Kosmos Uitgevers)
Van sommige plantensoorten kan het snoeihout bijgehouden worden om houtstekken/winterstekken te maken. In een volgende blog hierover meer...
Meer lezen over de betekenis van de gebruikte wetenschappelijke plantennamen in het plantenboek "ABC van het plantenlatijn. Betekenis van botanische namen".
Volg nu deze dagelijkse FruitABC-blog mee op.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten