Teelt, snoei en verzorging van fruitbomen, druiven, kleinfruit, noten en bijzondere fruitsoorten. Bijzondere tomaten. Volgtip: www.fruitabc.be

vrijdag 25 maart 2011

Economische crisis? Kweek zelf gemakkelijke fruitsoorten.


Plant en pluk gezond (klein)fruit uit uw eigen tuin!
Plant gemakkelijke, productieve fruitsoorten in uw fruit- of siertuin. Het is een groene investering die zichzelf snel kan terugverdienen, mits de juiste fruitsoorten en plantafstand te kiezen.
Kies gemakkelijke fruitsoorten en fruitrassen die productief zijn en geen gewasbeschermingsproducten nodig hebben. De uiterlijke kwaliteit is mogelijk wat minder dan winkelfruit, maar de betere smaak zal dat wel goed maken.

Het is aan te raden niet te veel planten van dezelfde soort te planten, zodat u geen overvloed aan fruit moet oogsten, die u toch niet op kan krijgen. Invriezen en verwerken tot jam, confituur, vruchtensap en vruchtenmoes is dan een oplossing.

Hebt u weinig plaats? Kies dan vooral kleinfruit en eventueel ook steenfruit. In de winkel kost kleinfruit en steenfruit meer dan pitfruit (appel en peer). Geef je toch de voorkeur aan appelbomen en je hebt heel weinig plaats? U kan dan zgn "minitrees' planten, met als rassen 'Moonlight', 'Red Lane' en 'Sunlight'. Plantafstand 50 tot 80 cm. Lees meer over mini-appelbomen of kolombomen.

Herfstframbozen, taybessen, vijgen en kiwibessen 'Issai' kan u zelfs in potten op uw terras of balkon kweken!
Ook sommige tomatenrassen kan u gemakkelijk in potten en bloembakken kweken.
Meer lezen over gemakkelijke en snel producerende fruitsoorten.

Een overzicht van internetadressen waar u plantgoed van fruitbomen en fruitstruiken kan bekomen.

Uitvoerige informatie over de rassenkeuze, teelt en verzorging van zure kersen (krieken) kan u vinden in de "Groente & Fruit Encyclopedie".
Meer lezen over de Groente & Fruit Encyclopedie (Auteurs: Luc Dedeene & Guy De Kinder, Kosmos Uitgevers)
Kies niet voor ziektegevoelige rassen zodat gewasbescherming nodig is. Van de meeste fruitsoorten zijn er ook rassen die weinig vatbaar zijn voor schimmelziekten!
Twee keer per maand fruitnieuwtjes ivm praktische werkzaamheden ontvangen?
Schrijf je hier in voor de Fruit-ABC nieuwsbrief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten