Teelt, snoei en verzorging van fruitbomen, druiven, kleinfruit, noten en bijzondere fruitsoorten. Bijzondere tomaten. Volgtip: www.fruitabc.be

woensdag 17 oktober 2012

Groente- en fruitencyclopedie is opnieuw beschikbaar (5de druk)!

Afgelopen zomer 2012 werden de laatste exemplaren van de Groente & Fruit Encyclopedie (4de druk) verkocht. Deze unieke tuin-encyclopedie is uitgegroeid tot een standaardwerk voor de eetbare groente- en fruittuin.

De continue stroom aan positieve reacties van alle lezers, heeft ervoor gezorgd dat de Groente en Fruit Encyclopedie meer dan ooit springlevend is!

KLIK OP DE AFBEELDING OM DEZE GROTER TE MAKEN!
Auteurs: Luc Dedeene & Guy De Kinder
Uitgeverij: Kosmos Uitgevers/ Tirion Natuur
Vijfde druk: oktober 2012
ISBN 978-90-215-4617-9 en ISBN/EAN: 9789052109244
NUR 423
408 pagina's (A4-formaat)
- De Groente & fruitencyclopedie is een standaardwerk met zeer uitgebreide teelthandleidingen van alle bekende en bijzondere groente- en fruitsoorten, voor succesvolle en vooral smakelijke opbrengsten uit kleine en grote tuinen.
- Praktische informatie over de basisprincipes van het telen in de volle grond, in de kas/serre en in potten.
- Van elke groente- en fruitsoort is de teelt stap voor stap uitvoerig beschreven: van zaaien of planten via de verzorgingsaspecten (bemesting, gewasbescherming, snoei e.d.) tot aan de oogst.
- Vele honderden kleurenfoto's en tekeningen van alle gewassen, de gereedschappen, de hulpmaterialen en de werkzaamheden om tal van zaken in één oogopslag helder te maken.
- Milieuvriendelijke benadering door het creëren en onderhouden van gezonde groeicondities en door selectie van ziektetolerante gewassen.
- Rassenoverzichten en bestuivingslijsten helpen de juiste keuze te maken uit het zeer omvangrijke assortiment - een rijkdom en variatie die veel groter is dan groente- en fruitzaken en supermarkten doen vermoeden. De aanbevolen rassen (groenten en fruit) werden opnieuw aangepast.
- Naast groente en fruit wordt ook de verzorging van de belangrijkste keukenkruiden behandeld. Alle bekende en bijzondere groenten en fruitsoorten worden behandeld.
- Met duidelijke zaai- en oogstschema's voor nog meer gebruiksgemak.
- Met de "Teeltplanner" achteraan krijgt u een duidelijk overzicht van wat u kunt zaaien, planten en oogsten per maand.
- Een overzicht met aanbevolen plantafstanden voor fruitsoorten maken het boek compleet.
- Ook in dit boek: adressen van gespecialiseerde leveranciers van groentezaden en van fruitgewassen, plus vermeldingen van nuttige websites.
Meer lezen over de Groente & Fruit Encyclopedie (Auteurs: Luc Dedeene & Guy De Kinder, Kosmos Uitgevers)
Dit bijzondere boek is te bekomen in alle boekhandels van Nederland en Vlaanderen.
Met de (vorige) 4de herdruk werd de inhoud van de groente- en fruitencyclopedie grondig herzien en de materiaalkeuze van de cover werd gewijzigd.

Meer lezen over het boek op de website van Luc Dedeene - GroentenInfo en bij Groente- en fruit encyclopedie (Website van Guy De Kinder).

De "Groente- en Fruit Encyclopedie" van Luc Dedeene & Guy De Kinder is te bekomen bij de meeste online boekhandels, Horta-tuincentra, het Vlaamse Zaadhuis en ook te bestellen bij gewone boekhandel. Opgelet!! Geef zeker het juiste ISBN nummer op: ISBN 978-90-215-4617-9 en ISBN/EAN: 9789052109244

Twee keer per maand fruitnieuwtjes ivm praktische werkzaamheden ontvangen? Schrijf je hier in voor de Fruit-ABC nieuwsbrief.
labels: Groente en Fruit Encyclopedie, Groente- en Fruit Encyclopedie, Groente & Fruitencyclopedie, Groente Encyclopedie, Fruit Encyclopedie, fruitencyclopedie, fruitencyclopedie 5de druk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten