Teelt, snoei en verzorging van fruitbomen, druiven, kleinfruit, noten en bijzondere fruitsoorten. Bijzondere tomaten. Volgtip: www.fruitabc.be

dinsdag 10 augustus 2010

Druiventrossen beschermen tegen vogel- en wespenvraat!


'Ester' begint blauw te kleuren (Begin augustus). Het ideale moment om de tros te beschermen.


Een gaaszakje over de tros voorkomt schade van vogels en wespen.


"Trosnet Botra" (Grote gaaszakjes op A4-formaat) geven ook een bescherming tegen zonnebrand.

Zodra de kleuring of rijping begint kan u best de druiventrossen beschermen!
Druiventrossen worden gemakkelijk aangetast door vogels, wespen en oorwormen. Zodra de bessen beginnen te rijpen/ te kleuren (augustus) kan u best een bescherming aanbrengen. Deze bescherming kan gebeuren met vogelnetten en met gaaszakjes.
Een volledige bescherming geven gaaszakjes waarin de trossen gestoken worden. Ook papieren (suiker)zakken zijn hiervoor bruikbaar mits de tros niet te groot is.
Doe dat werkje bij droog weer en vooraleer er schade is. Kleine en afwijkende trossen kunnen ook nog weggesnoeid worden, zodat de overige beter kunnen uitgroeien. Ook in de fruittuin kunnen fruitsoorten zoals vijgen, perziken, nectarines, appels en peren beschermd worden met netzakjes.
Meer lezen over het beschermen van druiventrossen.
Uitvoerige informatie over het de rassenkeuze, teelt en verzorging van druiven kan u vinden in de "Groente & Fruit Encyclopedie".
Meer lezen over de Groente & Fruit Encyclopedie (Auteurs: Luc Dedeene & Guy De Kinder, Kosmos Uitgevers)
Twee keer per maand fruitnieuwtjes ivm praktische werkzaamheden ontvangen? Schrijf je hier in voor de Fruit-ABC nieuwsbrief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten