Teelt, snoei en verzorging van fruitbomen, druiven, kleinfruit, noten en bijzondere fruitsoorten. Bijzondere tomaten. Volgtip: www.fruitabc.be

zondag 17 oktober 2010

Walnoten goed voor hart en bloedvaten!





De laatste walnoten/okkernoten kunnen nu verzameld worden. Wacht niet te lang met het verzamelen, want dan vallen de bladeren af en dan vind je de noten niet meer.
Walnoten of okkernoten zijn beter voor het hart en bloedvaten dan olijfolie!
Eet dagelijks 6 walnoten om gezond te blijven.
Walnoten zijn rijk aan vetten, eiwitten, vezels, linolzuur en koolhydraten. Voorbeelden van noten zijn hazelnoten, amandelen en gewone walnoten of okkernoten. Okkernoten of walnoten bevatten beschermende vetten die de bloedvaten en het hart soepel en gezond houden. Een dagelijkse dosis van 30 gram per persoon wordt aanbevolen (ca 8 stuks). Goed gedroogde noten zijn maandenlang houdbaar. Bij verse okkernoten laat het velletje gemakkelijk los.
Meer lezen over het eten van walnoten/okkernoten (Juglans regia).
Walnotenbomen worden redelijk groot en moeten op een afstand van 7 tot 9 meter van elkaar geplant worden. In kleine tuinen is het meestal beter een zelfbestuivend ras te planten.
Meer lezen over het planten van walnoten/ okkernoten, hazelnoten en tamme kastanjes.
Twee keer per maand fruitnieuwtjes ivm praktische werkzaamheden ontvangen? Schrijf je hier in voor de Fruit-ABC nieuwsbrief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten