Teelt, snoei en verzorging van fruitbomen, druiven, kleinfruit, noten en bijzondere fruitsoorten. Bijzondere tomaten. Volgtip: www.fruitabc.be

vrijdag 7 september 2012

Appelperen plukken en verwerken (Pyrus pyrifolia cv's).Aziatische zandperen of appelperen zijn heel mooi en smaken bijzonder.

De appelpeer of Aziatische zandpeer (Pyrus pyrifolia) is een opvallende boom voor de fruittuin/siertuin. In het voorjaar is het een erg opvallende, bloeiende boom.

Einde augustus - begin september kan je de opvallende appelvormige vruchten bewonderen en proeven. De mooi gekleurde, ronde vruchten zijn bijzonder sappig. Ze zijn zeer geschikt voor bloemsierkunst en om te verwerken tot fruitsla. In tegenstelling tot de gewone peren bevatten ze veel minder suiker en zijn ze sappiger.

Wacht niet te lang met plukken want dan worden ze overrijp. Iets onrijp geplukte appelperen kan u enkele weken bewaren in de koelkast.

Afgevallen vruchten zijn beschadigd en moeten direct verwerkt worden.
Meer lezen over Aziatische appelperen, zandperen of waterperen.
Appelperen kan u deze week nog oculeren op een bestaande (jonge) perenboom. Zie bericht over het "oculeren van fruitbomen".

NUTTIGE WEBLINKS OP DEZE BLOG IVM APPELPEREN - PYRUS PYRIFOLIA:
Appels en peren optimaal bewaren.
Appelperen - Aziatische peren planten.
Vruchtrot - Monilia voorkomen.
Wortelsnoei bij appel- en perenbomen.
Aziatische appelperen, zandperen, waterperen of Nashi's.
Zeer uitvoerige informatie over het de plukken en de verzorging van appelperen kan u vinden in de "Groente & Fruit Encyclopedie".
Meer lezen over de Groente & Fruit Encyclopedie (Auteurs: Luc Dedeene & Guy De Kinder, Kosmos Uitgevers)

Twee keer per maand fruitnieuwtjes ivm praktische werkzaamheden ontvangen? Schrijf je hier in voor de Fruit-ABC nieuwsbrief.
Labels: appelpeer, appelperen, Aziatische zandpeer, Pyrus pyrifolia, waterpeer, peerappel, waterperen, zandpeer, Japanse peer, Chinese peer, nashi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten