Teelt, snoei en verzorging van fruitbomen, druiven, kleinfruit, noten en bijzondere fruitsoorten. Bijzondere tomaten. Volgtip: www.fruitabc.be

zondag 11 december 2011

Abrikoospruimen planten?Prunus x pluot, Prunus x plumcot en Prunus x aprium zijn bijzondere fruitsoorten die je soms in de winkel kan vinden.
Deze bijzondere fruitsoorten zijn ontwikkeld in Californië uit ingewikkelde kruisingen van Japanse pruimen en abrikozen.
De naam Aprium is samengesteld van de Engelse namen voor abrikoos (apricot) en pruim (plum).
De naam Pluot is samengesteld van de Engelse namen voor pruim (plum) en abrikoos (apricot).
Aprium- en Pluot-bomen bloeien in het vroege voorjaar (maart-april), ongeveer gelijk met de abrikozen en Japanse pruimen, waardoor de bloemen sommige jaren kunnen bevriezen. De keuze van de standplaats is daarom belangrijk.
Deze lekkere smakelijke vruchten zijn 4-5 cm groot en hebben een loszittende steen. In openlucht (jaar 2011) was het ras op de foto rond 20 juni rijp.

In Duitsland worden deze Biricoccolo (Aprikose x Pflaume) of Schwarze Aprikose, Papst Aprikose genoemd (Prunus desycarpa). Geef in een goede zoekrobot de trefwoorden "Biricoccolo AND pflanzenspezl"
Meer lezen over aprium en pluot (Kruisingen van abrikozen x Japanse pruimen).
Twee keer per maand fruitnieuwtjes ivm praktische werkzaamheden ontvangen? Schrijf je hier in voor de Fruit-ABC nieuwsbrief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten