Teelt, snoei en verzorging van fruitbomen, druiven, kleinfruit, noten en bijzondere fruitsoorten. Bijzondere tomaten. Volgtip: www.fruitabc.be

maandag 17 december 2012

Groente- fruitencyclopedie, ideaal naslagwerk voor de moestuin!

Verras uw partner! Geef hem een origineel én nuttig geschenk!
Wij hebben een suggestie voor je. Dé bijbel voor de moestuin is een leerzaam, duidelijk & handig boek!


Op zoek naar een mooi geschenk voor de kerstdagen en het eindejaar? De "Groente & Fruit Encyclopedie" van L. Dedeene en G. De Kinder (Kosmos Uitgevers, ISBN 978-90-215-4617-9) is een heel geschikt geschenk voor tuin- en plantenliefhebbers.
Deze unieke tuin-encyclopedie is uitgegroeid tot een standaardwerk voor de eetbare groente- en fruittuin.
Een standaardwerk met zeer uitgebreide teelthandleidingen van alle bekende en bijzondere groente- en fruitsoorten, voor succesvolle en smakelijke opbrengsten uit kleine en grote tuinen.

Dit boek telt 408 pagina's en is rijkelijk geïllustreerd. Deze vijfde uitgave is verschenen in oktober 2012.
Praktische informatie over de basisprincipes van het telen in de volle grond, in de kas/serre en in potten.
Van elke groente- en fruitsoort is de teelt stap na stap uitvoerig beschreven: van zaaien of planten via de verzorgingsaspecten (bemesting, gewasbescherming, snoei e.d.) tot aan de oogst.
Vele honderden kleurenfoto's en tekeningen van alle gewassen, de gereedschappen, de hulpmaterialen en de werkzaamheden om tal van zaken in één oogopslag helder te maken.
Milieuvriendelijke benadering door het creëren en onderhouden van gezonde groeicondities en door selectie van ziektetolerante gewassen.
Rassenoverzichten en bestuivingslijsten helpen de juiste keuze te maken uit het zeer omvangrijke assortiment - een rijkdom en variatie die veel groter is dan groente- en fruitzaken en supermarkten doen vermoeden.
Ook in dit boek: adressen van gespecialiseerde leveranciers van groentezaden en van fruitgewassen, plus vermeldingen van nuttige websites.

De inhoud van de vierde en vijfde druk (oktober 2012) van De Groente en Fruit Encyclopedie is grondig herzien.
De teksten werden aangepast aan de nieuwste inzichten wat betreft de teelttechnieken, dit alles in het licht van milieuvriendelijker tuinieren. Ook de rassenkeuze werd in dat licht herbekeken.
Meer lezen over de Groente & Fruit Encyclopedie van L. Dedeene & G. De Kinder (Kosmos Uitgevers, ISBN 978-90-215-4617-9).

Twee keer per maand fruitnieuwtjes ivm praktische werkzaamheden ontvangen? Schrijf je hier in voor de Fruit-ABC nieuwsbrief.
labels: tuinencyclopedie, tuinboek, groente fruit encyclopedie, fruit encyclopedie, groente encyclopedie, groente tuinboek, fruit tuinboek, fruit boek, teeltplanner groenten, boek dedeene en De Kinder, kosmos tuinboek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten