Teelt, snoei en verzorging van fruitbomen, druiven, kleinfruit, noten en bijzondere fruitsoorten. Bijzondere tomaten. Volgtip: www.fruitabc.be

zondag 22 december 2013

Groente- fruitencyclopedie, ideaal naslagwerk voor de moestuin!

Verras uw partner! Geef hem een origineel én nuttig geschenk!
Wij hebben een suggestie voor je. Dé bijbel voor de moestuin is een leerzaam, duidelijk & handig boek!


Op zoek naar een mooi geschenk voor de kerstdagen en het eindejaar? De "Groente & Fruit Encyclopedie" van L. Dedeene en G. De Kinder (Tirion Natuur, ISBN/EAN: 978-90 521 0924 4) is een bijzonder geschikt geschenk voor tuin- en plantenliefhebbers.
ISBN13 (EAN): 9789052109244 ISBN (ISBN10): 9052109249.

Deze unieke tuin-encyclopedie is uitgegroeid tot een standaardwerk voor de eetbare tuin, groente- en fruittuin.
Een standaardwerk met zeer uitgebreide teelthandleidingen van alle bekende en bijzondere groente- en fruitsoorten, voor succesvolle en smakelijke opbrengsten uit kleine en grote tuinen.

Dit boek telt 408 pagina's en is rijkelijk geïllustreerd. Deze zesde uitgave is verschenen in oktober 2013.
Praktische informatie over de basisprincipes van het telen in de volle grond, in de kas/serre en in potten.
Van elke groente- en fruitsoort is de teelt stap na stap uitvoerig beschreven: van zaaien of planten via de verzorgingsaspecten (bemesting, gewasbescherming, snoei e.d.) tot aan de oogst.
Vele honderden kleurenfoto's en tekeningen van alle gewassen, de gereedschappen, de hulpmaterialen en de werkzaamheden om tal van zaken in één oogopslag helder te maken.
Milieuvriendelijke benadering door het creëren en onderhouden van gezonde groeicondities en door selectie van ziektetolerante gewassen.
Rassenoverzichten en bestuivingslijsten helpen de juiste keuze te maken uit het zeer omvangrijke assortiment - een rijkdom en variatie die veel groter is dan groente- en fruitzaken en supermarkten doen vermoeden.
Ook in dit boek: adressen van gespecialiseerde leveranciers van groentezaden en van fruitgewassen, plus vermeldingen van nuttige websites.

Meer lezen over de Groente & Fruit Encyclopedie van L. Dedeene & G. De Kinder (Tirion Natuur, ISBN/EAN: 978-90 521 0924 4).
Meer lezen over de Groente & Fruit Encyclopedie op de website van Luc Dedeene (Groenteninfo).
Op internet (online boekhandels) zoeken naar dit bijzondere boek? Geef in een goede zoekrobot het volgende op: ISBN/EAN: 9789052109244

Twee keer per maand fruitnieuwtjes ivm praktische werkzaamheden ontvangen? Schrijf je hier in voor de Fruit-ABC nieuwsbrief.
labels: tuinencyclopedie, tuinboek, groente fruit encyclopedie, fruit encyclopedie, groente encyclopedie, groente tuinboek, fruit tuinboek, fruit boek, teeltplanner groenten, boek dedeene en De Kinder, kosmos tuinboek, Tirion Natuur, EAN 9789052109244

Geen opmerkingen:

Een reactie posten