Teelt, snoei en verzorging van fruitbomen, druiven, kleinfruit, noten en bijzondere fruitsoorten. Bijzondere tomaten. Volgtip: www.fruitabc.be

zondag 29 november 2015

Groente- en fruitencyclopedie, 8ste herwerkte druk is nu beschikbaar!

Afgelopen zomer en herfst 2015 werden de laatste exemplaren van de Groente & Fruit Encyclopedie (7de druk) verkocht.
Met de 8ste, herwerkte druk werd de groente- en fruit encyclopedie geactualiseerd en herwerkt zodat het zeker de moeite loont van dit boek (naast een vorige editie) ook aan te schaffen.
Deze unieke tuin-encyclopedie is uitgegroeid tot een standaardwerk voor de eetbare groente- en fruittuin.
KLIK OP DE AFBEELDING OM DEZE GROTER TE MAKEN!
Een nieuw hoofdstuk in het fruitdeel is de teelt van honingbessen (Lonicera caerulea, L.kamtschatica).
Achteraan werd een snoeikalender en een overzicht van goede & slechte buren (combinatieteelten) voor fruitsoorten toegevoegd.
Alle hoofdstukken, rassenlijsten en snoeiadviezen werden ook geactualiseerd.

Voor nog meer gebruiksgemak is de teeltplanner van groenten en kruiden als losse kaart te gebruiken. Ook het groentedeel werd aangevuld en geactualiseerd. Meer info over het groentedeel op de website van co-auteur Luc Dedeene.
Met de (vorige) herdruk werd de inhoud van de groente- en fruitencyclopedie grondig herzien en de materiaalkeuze (foto's) van de cover werden gewijzigd.

Auteurs: Luc Dedeene & Guy De Kinder
Uitgeverij: Kosmos Uitgevers
Achtste herziene druk: november 2015
ISBN 978-90 2156 0809
NUR 423
414 pagina's
Formaat: 223 mm x 306 mm (A4); 45 mm hoogte.
Gewicht: 2,13 kg

- De Groente & fruitencyclopedie is een standaardwerk met zeer uitgebreide teelthandleidingen van alle bekende en bijzondere groente- en fruitsoorten, voor succesvolle en vooral smakelijke opbrengsten uit kleine en grote tuinen. Ook de vierkante-meter-moestuin komt aan bod.
- Praktische informatie over de basisprincipes van het telen in de volle grond, in de kas/serre, vierkante-meter-moestuin en potten.
- Van elke groente- en fruitsoort is de teelt stap voor stap uitvoerig beschreven: van zaaien of planten via de verzorgingsaspecten (bemesting, gewasbescherming, snoei e.d.) tot aan de oogst.
- Vele honderden kleurenfoto's en tekeningen van alle gewassen, de gereedschappen, de hulpmaterialen en de werkzaamheden om tal van zaken in één oogopslag helder te maken.

- Milieuvriendelijke benadering door het creëren en onderhouden van gezonde groeicondities en door selectie van ziektetolerante gewassen.
- Geactualiseerde rassenoverzichten en bestuivingslijsten helpen de juiste keuze te maken uit het zeer omvangrijke assortiment - een rijkdom en variatie die veel groter is dan groente- en fruitzaken en supermarkten doen vermoeden. De aanbevolen rassen (groenten en fruit) werden opnieuw aangepast.
- Naast groente en fruit wordt ook de verzorging van de belangrijkste keukenkruiden behandeld. Alle bekende en bijzondere groenten en fruitsoorten worden behandeld.
- Met duidelijke zaai- en oogstschema's voor nog meer gebruiksgemak.

- Met de losse (uitneembare) "Teeltplanner" krijgt u een duidelijk overzicht van wat u kunt zaaien, planten en oogsten per maand. Er wordt daar telkens verwezen naar de juiste bladzijde, waar de betreffende teelt uitvoerig wordt beschreven.
- Een geactualiseerd overzicht met aanbevolen plantafstanden voor ALLE fruitsoorten maken het boek compleet.
- Een fruit-snoeikalender zodat u direct een overzicht hebt van wat je elke maand mag snoeien. Niet alleen de wintersnoei, maar ook de maanden dat je zomersnoei mag doen zijn hierbij aangegeven.
- Een overzicht van goede en slechte buren (combinatieteelten fruitgewassen), zodat je bij het planten weet welke planten je wel of niet mag combineren.
- Nuttige adressen ivm het telen van fruit, groenten en kruiden. Vanaf de 8ste, herziene druk (2015) is dit overzicht met aanbevolen websites enkel nog online te raadplegen op de website van de twee auteurs. Zie weblinks verder.

Meer lezen over de Groente & Fruit Encyclopedie (Auteurs: Luc Dedeene & Guy De Kinder, Kosmos Uitgevers)

De verschillende nuttige adressen van gespecialiseerde leveranciers van gewone en bijzondere fruitgewassen, plus vermeldingen van nuttige websites kan u hier raadplegen.
Nuttige adressen van leveranciers van (fruit)plantgoed en aanbevolen nuttige educatieve websites ivm dit boek

Voor de nuttige (informatieve) adressen van leveranciers van zaden & plantgoed van groenten & kruiden, zie website van Luc Dedeene - GroentenInfo

Dit bijzondere boek is te bekomen in alle boekhandels van Nederland en Vlaanderen.

De "Groente- en Fruit Encyclopedie" van Luc Dedeene & Guy De Kinder is te bekomen bij de meeste online boekhandels, de verschillende Horta-tuincentra, het Vlaamse Zaadhuis en ook te bestellen bij gewone boekhandel in uw woonplaats.
Opgelet!! Geef zeker het juiste ISBN nummer op: ISBN 978-90 2156 0809 of zonder spaties 9789021560809


Meer lezen over het boek op de website van Luc Dedeene - GroentenInfo en bij Website van Guy De Kinder.

GRATIS NIEUWSBRIEVEN MET TIPS ONTVANGEN?
Deze blogberichten ELKE DAG in uw mailbox? Schrijf je hier in om DAGELIJKS deze blogberichten met praktische tips voor de fruittuin in uw mailbox te ontvangen.
Een keer per maand tips voor de fruittuin in uw mailbox? Schrijf je hier in om maandelijks de GRATIS Fruit-ABC nieuwsbrief te ontvangen.
Volg de dagelijkse berichten en praktische tips op twitter! http://twitter.com/gdekinder

Facebook FB Liefhebbers van fruit & fruitteelt

labels: Groente en Fruit Encyclopedie, Groente- en Fruit Encyclopedie, Groente & Fruitencyclopedie, Groente Encyclopedie, Fruit Encyclopedie, fruitencyclopedie, fruitencyclopedie 8ste druk, Groente en Fruit Encyclopedie 8ste herziene druk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten