Teelt, snoei en verzorging van fruitbomen, druiven, kleinfruit, noten en bijzondere fruitsoorten. Bijzondere tomaten. Volgtip: www.fruitabc.be

dinsdag 19 december 2017

Boekentips: Gemakkelijk Fruit en Groente en Fruit Encyclopedie.

Nog op zoek naar een zinvol kerst- of eindejaarsgeschenk? Verras uw geliefde en geef hem/haar een origineel geschenk!
BOEKENTIP 1 "Gemakkelijk Fruit"
Foto 01: voorzijde boek

KORT OVERZICHT VAN DE INHOUD.
Praktische gids voor ieder met een tuin, terras of balkon die graag van eigen fruit wil genieten, zowel beginners als eerder teleurgestelden.
Alle situaties komen aan bod: teelt in volle grond, in een kleine of grote tuin, in kas of serre, op terras of balkon. Ik beschrijf in dit boekje 20 soorten fruit waarvan je succesvol kunt oogsten.
Met een selectie van de allerbeste rassen waarvan ik ervaren heb dat ze in Nederland en Vlaanderen gezond zijn en productief én lekkere vruchten geven.
Vele kun je ook in potten planten en zelfs op 1m² tuin mag je met 4 struiken of 2 kolombomen een goede oogst verwachten. En, niet te vergeten, elk jaar weer mooie bloemen die ook nuttig zijn voor bijen!
Per fruitsoort vind je alle basisinformatie over planten, snoeien, verzorgen en oogsten, plus tips om de vruchten te verwerken of te bewaren.
Met als extra twee handige kalenders, zodat je alles ook in een overzicht hebt en snel iets kunt opzoeken of een plan kunt maken.

Dit boek is overal in de boekhandel verkrijgbaar, maar is niet altijd in de winkel aanwezig. Als het boek niet voorradig is, dan kan iedere boekenwinkel dit bestellen. Geef hen de info die hieronder staat.
TITEL Gemakkelijk fruit - Uit eigen tuin, van balkon en terras
AUTEUR Guy De Kinder
DRUK/ EDITIE mei 2016
ISBN/EAN: 978 90 2156 2803
UITGEVER Kosmos Uitgevers
TAAL Nederlands
GENRE Tuinboeken (NUR 423)
AANTAL BLZ 128 (Paperback)

Van de 20 gemakkelijkste fruitsoorten kan je teelt- en snoeitips vinden in mijn fruitboek "Gemakkelijk fruit". Een ideaal geschenk voor eindejaarsgeschenk!
Foto 02: een knipsel uit de fruitsnoeikalender

Foto 03: een knipsel uit de plant-, bloei- en oogstkalender (Klik op de afbeelding om deze groter te maken)
Meer lezen over "Gemakkelijk fruit voor tuin, balkon en terras" van Guy De Kinder .

Online bestellen?
Dit boek is ook te bekomen bij bol.com. Betaling is mogelijk met o.a. pc-banking (webbankieren) en door middel van overschrijving.
Het boek kan bij jou of op een ander adres afgeleverd worden. KLIK OP DE LINK HIERONDER OM TE BESTELLEN OF VOOR MEER INFO.

------
BOEKENTIP 2. Groente- fruitencyclopedie. (Auteurs Luc Dedeene & Guy De Kinder)
Verras uw geliefde met een origineel geschenk!
Dé bijbel voor de moestuin is een leerzaam, duidelijk & handig tuinboek!
De "Groente & Fruit Encyclopedie" van L. Dedeene en G. De Kinder is een heel geschikt geschenk voor tuin- en plantenliefhebbers.
Deze unieke moestuin-encyclopedie is een standaardwerk voor de eetbare groente- en fruittuin.
Met zeer uitgebreide teelthandleidingen van alle bekende en bijzondere groente- en fruitsoorten, voor succesvolle en smakelijke opbrengsten uit kleine en grote tuinen.
Dit boek telt 414 pagina's (A4-formaat) en is rijkelijk geïllustreerd. De 9de uitgave is verschenen in 2017.

Praktische informatie over de basisprincipes van het telen in de volle grond, in de kas/serre en in potten.
Van elke groente- en fruitsoort is de teelt stap na stap uitvoerig beschreven: van zaaien of planten via de verzorgingsaspecten (bemesting, gewasbescherming, snoei e.d.) tot aan de oogst.
Vele honderden kleurenfoto's en tekeningen van alle gewassen, de gereedschappen, de hulpmaterialen en de werkzaamheden om tal van zaken in één oogopslag helder te maken.
Milieuvriendelijke benadering door het creëren en onderhouden van gezonde groeicondities en door selectie van ziektetolerante gewassen.
Rassenoverzichten en bestuivingslijsten helpen de juiste keuze te maken uit het zeer omvangrijke assortiment - een rijkdom en variatie die veel groter is dan groente- en fruitzaken en supermarkten doen vermoeden.

Dit boek is overal in de handel verkrijgbaar, maar is niet altijd in de winkel aanwezig. Als het boek niet voorradig is, dan kan iedere boekenwinkel dit bestellen. Geef hen de info die hieronder staat.
TITEL Groente- en fruitencyclopedie
AUTEUR Luc Dedeene en Guy De Kinder
DRUK/ EDITIE 2017
ISBN/EAN: 978-90 2156 0809
UITGEVER Kosmos Uitgevers
TAAL Nederlands
GENRE Tuinboeken (NUR 423)
Meer lezen over de Groente & Fruit Encyclopedie van L. Dedeene & G. De Kinder .

Maandelijks fruitnieuwtjes ivm praktische werkzaamheden ontvangen? Schrijf je hier in voor de Fruit-ABC nieuwsbrief.
Volg de dagelijkse berichten en praktische tips op twitter! http://twitter.com/gdekinder

labels: kerstgeschenk, geschenk kerstdag, origineel geschenk, nieuwjaarsgeschenk, groente- en fruitencyclopedie, gemakkelijk fruit, eindejaarsgeschenk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten