Teelt, snoei en verzorging van fruitbomen, druiven, kleinfruit, noten en bijzondere fruitsoorten. Bijzondere tomaten. Volgtip: www.fruitabc.be

donderdag 19 augustus 2010

Snoeien van perzikbomen om ze gezond te houden!


Het jaarlijks snoeien van perzikbomen (Prunus persica) en nectarinebomen is nuttig om de bomen gezond, groeikrachtig en in een mooie vorm te houden. Door oudere perzikbomen te snoeien worden ze verjongd en blijven ze langer leven. Door te snoeien komt er meer licht onderin de boom, zodat daar ook bloemen en vruchten komen. Perziken, nectarines en amandelbomen zijn nauw verwant aan elkaar en worden op dezelfde manier en op hetzelfde tijdstip gesnoeid. De beste periode om perziken en ander steenfruit te snoeien is tussen half april en begin (half) september. Kies een droge, zonnige dag uit om te snoeien zodat de wonden snel opdrogen.
Meer lezen over het snoeien van perzikbomen.
Bij laatrijpende perzikrassen zoals 'Wassenberger', 'Reine de Vergers' en 'Revita' kan u beter nog wat wachten met snoeien.
Meer lezen over pluktijd van perzik en nectarine.
Twee keer per maand fruitnieuwtjes ivm praktische werkzaamheden ontvangen? Schrijf je hier in voor de Fruit-ABC nieuwsbrief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten