Teelt, snoei en verzorging van fruitbomen, druiven, kleinfruit, noten en bijzondere fruitsoorten. Bijzondere tomaten. Volgtip: www.fruitabc.be

dinsdag 16 oktober 2012

Vorstgevoelige boomtomaat binnen brengen.


Een boomtomaat of tamarillo heeft als wetenschappelijke naam Solanum betaceum (synoniem Cyphomandra betaceae).
Net zoals een gewone tomaat smaken de vruchten beter als ze in een zonnige periode kunnen groeien en rijpen. Waarschijnlijk is er ook een groot smaakverschil tussen de verschillende rassen. (Niet alle vruchten smaken even lekker).
Snoei wordt heel goed verdragen, dus snoei voor het binnenbrengen goed terug.
De aanwezige vruchten kunnen binnen nog narijpen, maar smaken minder lekker dan vruchten die in augustus-september buiten rijp werden.
In augustus en september was er dit jaar (2012) voldoende zon om de vruchten goed te laten rijpen.
De boomtomaat is een grote, opvallende kuipplant met eetbare vruchten die een zonnige nazomer nodig hebben om goed rijp te worden. Vooral bij jonge planten hebben de bladeren een afstotende geur.

De nachten worden koud en daarom kan je ook de andere vorstgevoelige planten binnenbrengen! Andere vorstgevoelige terrasplanten zijn Citrussoorten, Passieflora en Musa.
Meer lezen over de boomtomaat of tamarillo.
Twee keer per maand fruitnieuwtjes ivm praktische werkzaamheden ontvangen? Schrijf je hier in voor de Fruit-ABC nieuwsbrief.

labels: boomtomaat, tamarillo, Solanum betaceum, Cyphomandra betaceae, Cyphomandra, Solanum boomtomaat, boomtomaat tamarillo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten