Teelt, snoei en verzorging van fruitbomen, druiven, kleinfruit, noten en bijzondere fruitsoorten. Bijzondere tomaten. Volgtip: www.fruitabc.be

donderdag 7 mei 2015

Tuindagen van Beervelde op 8, 9 en 10 mei 2015.

Beervelde is bijzonder aantrekkelijk omdat er telkens (twee keer per jaar) een nieuw thema, zowel door de organisator als door de exposanten, wordt uitgewerkt.
Voor deze editie is de rode draad: “Tea in the Garden”
Thee is volgens de laatste trends, de “nieuwe koffie” en er is geen betere plaats om van een kopje thee te genieten als in de tuin, aan een weelderig gedekte tafel.

Beervelde, het feest van de tuin!
Zoals altijd, zijn er honderden attractieve standen of activiteiten tijdens de Tuindagen en iedereen zal wel zijn eigen interesse hebben maar de organisatoren willen graag de volgende activiteiten voorstellen.
- Bij Claude Pohlig (stand 443), onze specialist in moestuinkeuken, kan u terecht voor "Het Nieuwe Tuin Bord" in samenwerking met De Nieuwe Tuin (stand 440). Zo kan u vooraf proeven wat u kan planten in uw tuin.
- Breng uw grond mee voor een gratis grondontleding op de stand van DCM (stand 501).
- Alle dagen om 16 uur, workshops rond culinaire infuus en/of thee, gastronomische dorstlessers uit de tuin, door Wim Maes van Cook and Herb (stand 206).
- Op de stand van De Tuinbouwschool van Melle (stand 712) kan u terecht voor verschillende demonstraties.
Op vrijdag 8 mei is er een infostand ecologisch tuinieren en een proeverij natuurlijk appel/perensap.
Op zaterdag 9 mei is er een demonstratie bloemschikken.
Op zondag 10 mei kunt u er terecht voor determinatie van ziekten en plagen. Breng ook een staal mee van zieke plantendelen of aangetaste fruittakken uit uw tuin!

Op zoek naar iets specifiek voor uw tuin? U vindt het zeker op de tuindagen van Beervelde!

De Tuindagen van Beervelde (nabij Gent, langs de E17) op vrijdag 9 mei, zaterdag 10 mei en zondag 11 mei 2014 (10-18u) is een belangrijke tuinbeurs met talrijke standhouders uit binnen- en buitenland.
Van 10.00 tot 18.00 uur in Het Park van Beervelde, in het centrum van Beervelde.
Adres (GPS) 9080 Lochristi, Beerveldse Baan 31.

Op deze nieuwe Tuindagen zijn ruim 200 Belgische en buitenlandse boom- en plantenkwekers aanwezig.

Vele gewone en bijzondere fruitsoorten zijn er te bekomen zoals speciale aardbeien, bijzondere tomatenrassen, ziektetolerante druiven, kiwi's, kiwibessen en nog veel meer!
Meer info lezen over de tuindagen van Beervelde.
De auteur van deze blog (Guy De Kinder) zal vrijdagvoormiddag ook de Tuindagen bezoeken. :-)

Er zijn talrijke gewone en bijzondere fruitsoorten bruikbaar in kleine of grote tuinen.
Meer lezen over diverse gewone en bijzondere fruitsoorten.
Zeer uitvoerige informatie over alle mogelijke fruitsoorten kan u vinden in de "Groente & Fruit Encyclopedie". Het snoeien van gewone en bijzondere fruitsoorten wordt er uitgelegd aan de hand van tekeningen, tekst en foto's. Een ideaal geschenk voor moederdag van 10 mei!
Meer lezen over de Groente & Fruit Encyclopedie (Auteurs: Luc Dedeene & Guy De Kinder)

GRATIS NIEUWSBRIEVEN MET TIPS ONTVANGEN?
Deze blogberichten ELKE DAG in uw mailbox? Schrijf je hier in om DAGELIJKS deze blogberichten met praktische tips voor de fruittuin in uw mailbox te ontvangen. (U ontvangt een bevestigingsmail, welke moet bevestigd worden)
Maandelijks fruittips in uw mailbox? Schrijf je hier in om maandelijks maand de Fruit-ABC nieuwsbrief te ontvangen.

Labels: Beervelde, Tuindagen, tuindagen Beervelde, Tuindagen Beervelde mei, Tea in the garden, Beervelde, tuindagen van Beervelde, mei tuindagen, tuinbeurs Beervelde, plantenmarkt Beervelde, plantenbeurs

Geen opmerkingen:

Een reactie posten