Teelt, snoei en verzorging van fruitbomen, druiven, kleinfruit, noten en bijzondere fruitsoorten. Bijzondere tomaten. Volgtip: www.fruitabc.be

woensdag 3 juni 2009

Onkruidgroei voorkomen met bodembedekkers.


Ongewenste plantengroei voorkomen en schadelijke parasieten voorkomen met de juiste bodembedekkers. Geschikt als bodembedekker onder fruitbomen o.a. Oost-Indische kers, afrikaantjes, bosaardbeien en goudsbloemen.
De boomspiegel van fruitbomen moet tijdens de bloeiperiode vrij blijven van onkruiden. Na de bloeiperiode kan je de boomstrook laten begroeien met allerlei bodembedekkende planten, zodat er minder voedingsstoffen kunnen uitspoelen en nuttige insecten beter kunnen overleven.
In de biologische fruitteelt mag er niet gespoten worden met herbiciden (= scheikundige producten om onkruiden te doden), waardoor onkruidmanagement belangrijk wordt.
Let op voor vruchtboomkanker en stambasisrot bij gevoelige appelrassen want de stam blijft door deze bodembedekkers soms te lang nat.
Meer lezen over bodembedekkers bij fruitbomen.

Het is niet altijd eenvoudig om ziekten en plagen op cultuurplanten te determineren.
Een overzicht van nuttige weblinks plantenziekten en plagen: diagnose, voorkoming en biologische bestrijding bij fruit, groenten en sierplanten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten