Teelt, snoei en verzorging van fruitbomen, druiven, kleinfruit, noten en bijzondere fruitsoorten. Bijzondere tomaten. Volgtip: www.fruitabc.be

maandag 16 november 2009

Gezonde fruitsnoepjes


Gezonde fruitsnoepjes voor iedereen!

Eén kleuter op drie heeft slechte tanden door te veel snoep en frisdrank. Maar ook gezonde drankjes kunnen tandbederf veroorzaken. Vruchtensap is even slecht voor de tanden als cola, beweren sommige kindertandartsen. Frambozen, druiven, vijgen en andere kleinfruit zijn goede alternatieven voor snoepgoed. Andere gemakkelijk te telen kleinfruitsoorten zijn o.a. trosbessen, blauwe bessen, kruisbessen, kiwibessen en braambessen.
Er is niets mis met een beloning in de vorm van snoep. Maar leer je kind dat er ook nog andere dingen zijn die dat feestgevoel opwekken. Fruitsla bijvoorbeeld. En koop in plaats van een pak koeken eens een bakje - even dure - blauwe bessen: die zien er zelfs uit als snoepjes.
Meer lezen over gezond snoepen met fruit.

November en december zijn ideaal om wat kleinfruit aan te planten in de tuin.
Door nu al te planten kan je volgend jaar van sommige fruitsoorten al oogsten. Frambozen, trosbessen en bramen zijn zeer lekkere snoepjes en geven snel vruchten. Het meeste plezier hebben kleine kinderen van herfstframbozen. Vanaf augustus tot oktober kunnen de bessen bijna dagelijks geplukt worden!

Meer lezen over het planten, verzorgen en snoeien van houtig kleinfruit. Ook inheemse en uitheemse fruitsoorten en noten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten