Teelt, snoei en verzorging van fruitbomen, druiven, kleinfruit, noten en bijzondere fruitsoorten. Bijzondere tomaten. Volgtip: www.fruitabc.be

vrijdag 13 november 2009

Gojibessen een nieuwe vitaminenbom?Violetkleurige of paarse vijftallige bloemen.


Vitaminerijke oranjerode, sappige bessen van 1 tot 2 cm grootte.

De goji of boksdoorn heeft als wetenschappelijke naam Lycium barbarum en behoort tot de plantenfamilie Solanaceae (Nachtschadigen).
De naam Lycium komt van Lukion, een Griekse naam voor een geneeskrachtige bladverliezende boom/struik uit Lycia in Klein Aziƫ, Turkije.
De naam barbarum is afgeleid van barbarismus (Latijn voor ongewoon, buitenlands of vreemd). De soort Lycium barbarum zou afkomstig zijn van China.

Het is een doornige, hoge haagplant met eetbare, lekkere bessen. De oranjerode, eetbare bessen zouden een geneeskundig werking hebben.
Gojibessen of boksdoorn - Lycium barbarum is aan te planten als stekelige vruchtenhaag en is winterhard tot -7 of -12°C. (USDA zone 8A)
Meer lezen over deze vitaminerijke gojibessen/ gojiberry/ boksdoorn - Lycium barbarum.,
Twee keer per maand fruitnieuwtjes ivm praktische werkzaamheden ontvangen? Schrijf je hier in voor de Fruit-ABC nieuwsbrief.

3 opmerkingen:

 1. Je kunt producten van de goji bes ook kopen in verschillende voedingswinkels en op het internet. Zo koop ik regelmatig goji sap bij hanoju, kijk ook eens op gojisap.nl voor meer informatie over gojisap.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb een goji bes aangeplant. Staat er nu zijn derde jaar. Volop bloemen maar geen enkele vrucht. Wat gebeurt hier?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hebt u al gewone bijen, solitaire bijen of hommels in de omgeving gezien?
  Eventueel kan uzelf voor "bij" spelen en met een penseel stuifmeel overbrengen. U kunt volgend jaar ook bijvriendelijke planten zaaien in de omgeving (boekweit, korenbloem, zonnebloemen, goudsbloem, ...)

  BeantwoordenVerwijderen