Teelt, snoei en verzorging van fruitbomen, druiven, kleinfruit, noten en bijzondere fruitsoorten. Bijzondere tomaten. Volgtip: www.fruitabc.be

zaterdag 22 oktober 2011

Appels & allergie en proeven van nieuwe appelrassen. Zaterdag 29 okt. 2011 te Kapelle (NL)


Foto: Malus domestica 'Santana' aan de boom (augustus)

WANNEER?
Zaterdag 29 oktober 2011 te 11.00 uur.

WAAR?
De lezing vindt plaats in het Fruitteeltmuseum, Annie M.G.Schmidtsingel 1,4421 TA Kapelle (Nederland).
Meer informatie: www.fruitteeltmuseum.nl

ONDERWERP BESPREKING:
Appelallergie is een veel voorkomende vorm van voedselallergie. Bepaalde eiwitten in appelrassen veroorzaken de allergische reacties. De Universiteit van Wageningen werkt aan nieuwe rassen, die via modificatie ontstaan. Via klassieke veredeling en met moderne veredelingstechnieken proberen veredelaars appels te ontwikkelen die minder of geen allergische reacties opwekken.
Onderzoeker Rien van der Maas vertelt o.a. over de oorzaken van appelallergie en de nieuwste ontwikkelingen omtrent de genetisch gemodificeerde appelrassen die speciaal worden ontwikkeld voor mensen met appelallergie. Na de lezing kunnen de nieuwste appelrassen- er zijn ruim 42 soorten aanwezig- worden geproefd en worden gekocht, ook voor de mensen met appelallergie.

Twee keer per maand fruitnieuwtjes ivm praktische werkzaamheden ontvangen? Schrijf je hier in voor de Fruit-ABC nieuwsbrief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten