Teelt, snoei en verzorging van fruitbomen, druiven, kleinfruit, noten en bijzondere fruitsoorten. Bijzondere tomaten. Volgtip: www.fruitabc.be

zaterdag 8 oktober 2011

Beplanten van een houtwal en snoepbos.Een houtwal is een met kreupelhout beplante, langgestrekte ophoping van grond. Een wal is een verhoogd stuk grond.
Het is een biotoop waar meerdere inheemse dier- en plantensoorten natuurlijk samenleven. Kleine zoogdieren, insecten en vogels komen er veel voor.
Een houtwal kan ook een snoepbos zijn indien er streekeigen fruitsoorten worden geplant: Cornus mas (gele kornoelje), Corylus avellana (hazelnoten), Castane sativa (tamme kastanje), Juglans regia (okkernoot, walnoot), Mespilus germanica (mispel), Prunus domestica insititia (mirabelpruimen), Prunus spinosa (sleedoorn) en Ribes uva-crispa (kruisbes).
Let op!
In de nabijheid van fruitaanplantingen moet het aanplanten van eenstijlige (witte) meidoorn (Crataegus monogyna), vuurdoorn (Pyracantha) en Cotoneaster vermeden worden omdat het waardplanten van bacterievuur/perenvuur zijn.
Sleedoorn (Prunus spinosa) is GEEN waardplant voor perenvuur.
Meer lezen over het beplanten en onderhouden van een houtwal & snoepbos.
Twee keer per maand fruitnieuwtjes ivm praktische werkzaamheden ontvangen? Schrijf je hier in voor de Fruit-ABC nieuwsbrief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten