Teelt, snoei en verzorging van fruitbomen, druiven, kleinfruit, noten en bijzondere fruitsoorten. Bijzondere tomaten. Volgtip: www.fruitabc.be

donderdag 6 oktober 2011

Beervelde tuindagen op 7, 8 en 9 okt: "Out of Africa"


De 46ste Tuindagen van Beervelde gaan plaats vinden op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 oktober 2011, van 10u tot 17u.

Out of Africa is het verhaal van Kenia tussen 1914 en 1931 zoals het werd beleefd door Bror en Karen Blixen en hun vrienden Denys Finch Hatton, Berkeley Cole, Lord Delamere en Beryl Markham (het jonge, nogal jongensachtige meisje dat in het begin van de film advies komt inwinnen bij Karen Blixen (Meryl Streep) maar die later haar rivale wordt...).

Kenia tussen 1914 en 1931 is het land waar Baron Bror von Blixen en zijn vrouw Karen zich moedig hebben gestort op de koffie productie. Helaas was hun plantage te hoog gelegen voor koffiebonen te telen. Dit, in combinatie met droogte, overstromingen, sprinkhanenplagen en de instorting van de koffieprijzen heeft hun gedwongen om hun project in 1931 op te geven.

Karen Blixen keerde alleen terug naar Denemarken waar zij later haar memoires schreef. Deze kenden reeds een groot succes maar toen de Amerikaanse regisseur Sidney Pollack de verfilming op zich heeft genomen werd het wereldbekend. Muziek, prachtige beelden, de dialogen, de interpretatie van de acteurs...alles is gedaan om een banaal verhaal te transformeren in een onvergetelijke film! Wat een talent!

Het thema van deze editie heeft, zoals altijd, veel exposanten geïnspireerd

Te zien zijn o.a.:
- Voorbeeld-fruittuin met fruitbogen i.p.v. rozenbogen, afboording border en terras.
- Meerdere boomkwekerijen met fruitbomen, leivormen, noten, kleinfruit en bessenstruiken.
- Twee standhouders met een grote verzameling van oude appelrassen.
- Fruitverwerking en proefstanden: appels, peren, noten, appelchips, honing, sap, jam, confituur, marmelade, chutney, moes,...

Praktische Informatie.
Data: vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 oktober 2011 van 10u tot 17u.
Waar? Op de E17 (Kortrijk-Antwerpen), 2 km van afrit 11, richting Lochristi.
GPS: Lochristi, Beerveldse Baan 31.
Bekijk ook enkele sfeerbeelden van deze fruitige tuindagen.
Contact: info@parkvanbeervelde.be
Meer info over deze tuinbeurs, pomologische tentoonstellingen en andere fruithappenings.
Twee keer per maand fruitnieuwtjes ivm praktische werkzaamheden ontvangen? Schrijf je hier in voor de Fruit-ABC nieuwsbrief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten