Teelt, snoei en verzorging van fruitbomen, druiven, kleinfruit, noten en bijzondere fruitsoorten. Bijzondere tomaten. Volgtip: www.fruitabc.be

donderdag 1 mei 2014

Groente- fruitencyclopedie, ideaal naslagwerk voor moederdag (11 mei)!

Heb je al een cadeautje voor Moederdag op zondag 11 mei?
Wij hebben een suggestie voor je.


De "Groente & Fruit Encyclopedie" van L. Dedeene en G. De Kinder is een heel geschikt geschenk voor tuin- en plantenliefhebbers.
Deze unieke tuin-encyclopedie is uitgegroeid tot een standaardwerk voor de eetbare groente- en fruittuin.
Met zeer uitgebreide teelthandleidingen van alle bekende en bijzondere groente- en fruitsoorten, voor succesvolle en smakelijke opbrengsten uit kleine en grote tuinen. Dit boek telt 408 pagina's en is rijkelijk geïllustreerd.
Praktische informatie over de basisprincipes van het telen in de volle grond, in de kas/serre en in potten.

Van elke groente- en fruitsoort is de teelt stap na stap uitvoerig beschreven: van zaaien of planten via de verzorgingsaspecten (bemesting, gewasbescherming, snoei e.d.) tot aan de oogst.

Vele honderden kleurenfoto's en tekeningen van alle gewassen, de gereedschappen, de hulpmaterialen en de werkzaamheden om tal van zaken in één oogopslag helder te maken.

Milieuvriendelijke benadering door het creëren en onderhouden van gezonde groeicondities en door selectie van ziektetolerante gewassen.

Rassenoverzichten en bestuivingslijsten helpen de juiste keuze te maken uit het zeer omvangrijke assortiment - een rijkdom en variatie die veel groter is dan groente- en fruitzaken en supermarkten doen vermoeden.
Ook in dit boek: adressen van gespecialiseerde leveranciers van groentezaden en van fruitgewassen, plus vermeldingen van nuttige websites.
De 6de druk is te bekomen vanaf oktober 2013:

Meer lezen over de Groente & Fruit Encyclopedie van L. Dedeene & G. De Kinder
en
Meer lezen over de Groente & Fruit Encyclopedie op de website van GroentenInfo (Luc Dedeene)


Volg de dagelijkse berichten en praktische tips op twitter! http://twitter.com/gdekinder

labels: fruitencyclopedie, groente fruit encyclopedie, tuinboek, moestuinboek, boek moestuin, groente fruit tuinboek, naslagwerk tuinieren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten