Teelt, snoei en verzorging van fruitbomen, druiven, kleinfruit, noten en bijzondere fruitsoorten. Bijzondere tomaten. Volgtip: www.fruitabc.be

zondag 20 november 2011

Groente- en fruitencyclopedie, ideaal naslagwerk als geschenk voor de moestuinder!

Verras uw partner! Geef haar/hem een origineel én nuttig geschenk!
Wij hebben een suggestie voor je. Dé bijbel voor de moestuin is een leerzaam, duidelijk & handig boek!


De "Groente & Fruit Encyclopedie" van L. Dedeene en G. De Kinder (ISBN 978-90-215-4617-9) is een heel geschikt geschenk voor tuin- en plantenliefhebbers. (Een uitgave van Kosmos Uitgevers).
Deze unieke tuin-encyclopedie is uitgegroeid tot een standaardwerk voor de eetbare groente- en fruittuin.
Met zeer uitgebreide teelthandleidingen van alle bekende en bijzondere groente- en fruitsoorten, voor succesvolle en smakelijke opbrengsten uit kleine en grote tuinen. Dit boek telt 408 pagina's en is rijkelijk geïllustreerd. De 4de (herwerkte) uitgave is verschenen in maart 2011.
Praktische informatie over de basisprincipes van het telen in de volle grond, in de kas/serre en in potten.
Van elke groente- en fruitsoort is de teelt stap na stap uitvoerig beschreven: van zaaien of planten via de verzorgingsaspecten (bemesting, gewasbescherming, snoei e.d.) tot aan de oogst.
Vele honderden kleurenfoto's en tekeningen van alle gewassen, de gereedschappen, de hulpmaterialen en de werkzaamheden om tal van zaken in één oogopslag helder te maken.
Milieuvriendelijke benadering door het creëren en onderhouden van gezonde groeicondities en door selectie van ziektetolerante gewassen.
Rassenoverzichten en bestuivingslijsten helpen de juiste keuze te maken uit het zeer omvangrijke assortiment - een rijkdom en variatie die veel groter is dan groente- en fruitzaken en supermarkten doen vermoeden. Ook in dit boek: adressen van gespecialiseerde leveranciers van groentezaden en van fruitgewassen, plus vermeldingen van nuttige websites.
Meer lezen over de Groente & Fruit Encyclopedie van L. Dedeene & G. De Kinder (Kosmos Uitgevers)
Naast de Groente & Fruit Encyclopedie (auteurs L. Dedeene & G. De Kinder) is er ook het "ABC van het plantenlatijn. Betekenis van botanische namen" (auteur G. De Kinder).
Twee keer per maand fruitnieuwtjes ivm praktische werkzaamheden ontvangen? Schrijf je hier in voor de Fruit-ABC nieuwsbrief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten