Teelt, snoei en verzorging van fruitbomen, druiven, kleinfruit, noten en bijzondere fruitsoorten. Bijzondere tomaten. Volgtip: www.fruitabc.be

vrijdag 11 november 2011

Welke fruitsoort is het gezondste?


Foto 01: Een fruitschaal met braambessen, frambozen, appels, pruimen, blauwe bessen en bloemen van de Oost-Indische kers.

Antioxidanten zitten er veel in blauwe bes, braambes en frambozen. Blijf gezond en eet verschillende soorten fruit per dag.
Alle vers fruit is gezond, maar het ene fruit is gezonder dan het andere. Dat blijkt voortdurend uit allerlei onderzoeken die op de consument worden afgevuurd. Zeker is dat ze allemaal antioxidanten bevatten die voorkomen dat het lichaam 'roest' en je beschermen tegen ziekte en smart. Dat is wetenschappelijk vastgesteld en te meten. Vraag is dan welk fruit het rijkst is aan antioxidanten en hoeveel je ervan moet eten.
Overzicht van fruitsoorten met aanbevolen hoeveelheid per dag --> Gezondste fruitsoorten en aanbevolen hoeveelheden.

NUTTIGE WEBLINKS OP DEZE BLOG IVM DE GEZONDSTE FRUITSOORTEN:
Blauwe bessen plukken en beschermen tegen vogelvraat.
Bramen snoeien en leiden.
Leivormen van bramen, frambozen, taybessen en Japanse wijnbes.
Zomerframbozen snoeien.
Fruitnamen leren en onthouden. Visueel herkennen van fruitsoorten (denksport).
Groente- en Fruit Encyclopedie met teeltinformatie van alle fruitsoorten.

Zeer uitvoerige informatie over het snoeien en verzorgen van fruit kan u vinden in de "Groente & Fruit Encyclopedie". Het snoeien wordt er uitgelegd aan de hand van tekeningen, tekst en foto's.
Meer lezen over de Groente & Fruit Encyclopedie (Auteurs: Luc Dedeene & Guy De Kinder (Kosmos Uitgevers).

Twee keer per maand fruitnieuwtjes ivm praktische werkzaamheden ontvangen? Schrijf je hier in voor de Fruit-ABC nieuwsbrief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten