Teelt, snoei en verzorging van fruitbomen, druiven, kleinfruit, noten en bijzondere fruitsoorten. Bijzondere tomaten. Volgtip: www.fruitabc.be

vrijdag 18 november 2011

Roodvlezige appels zijn gezond!


Foto 01: Roodvlezige appel 'Niedwetzkyana'


Foto 02: 'Red Devil' appels


Foto 03: 'Redlane' ('Red Lane')


Foto 04: 'Redlane' ('Red Lane') kolomboom.


Foto 05: 'Redlane' appels

Roodvlezige appels komen weinig voor. Het rode vruchtvlees is rijk aan de rode kleurstof anthocyaan, een sterke anti-oxiderende stoffen met mogelijk een kankerwerende werking. Lees ook het artikel over "Rode fruitsoorten zijn gezonder en hun effect op de gezondheid."
Meestal middelgrote appels die zeer geschikt zijn voor vers gebruik en voor verwerking tot sap, cider of appelmoes. Het vruchtsap krijgt een opvallend rode kleur.
Roodvlezig appelrassen zijn o.a. 'Niedwetzkyana', 'Jalero', 'Red Devil', 'Redlane' en 'Dries'. Iets roodvlezig zijn de 'Rode Herfst Calville' en de 'Sterappel' (syn. 'Reinette Etoilée'). In Duitsland en Groot-Brittannië zijn nog diverse andere roodvlezige rassen te bekomen.
De meeste roodvlezige appelrassen hebben ook donkerrode of rozerode bloemen, bladeren en twijgen, waardoor ze ook in de siertuin een plaats mogen krijgen.
Meer lezen over roodvlezige eetappels met een gunstige invloed op de gezondheid: Malus domestica 'Niedwetzkyana', 'Redlane', 'Dries', 'Red Flesh', 'Weirouge' en 'Red Devil' .

Adressen in Nederland en België waar deze roodvlezige appelrassen te bekomen zijn .
Nog meer over "Red-flesh apples": http://www.orangepippin.com/resources/general/red-flesh-apples

NUTTIGE WEBLINKS OP DEZE BLOG IVM ROODVLEZIGE APPELS:
Rode fruitsoorten zijn gezonder.
Roodvlezige appels zijn gezonder (Malus domestica cv's).
Bestuivingstabel appelrassen.
Optimale plantafstanden voor fruitbomen en fruitstruiken.
Roodvlezige appels zijn gezonder.
Snoeikalender voor alle fruitsoorten.
Groente- en Fruit Encyclopedie met teeltinformatie van alle fruitsoorten.
 Twee keer per maand fruitnieuwtjes ivm praktische werkzaamheden ontvangen? Schrijf je hier in voor de Fruit-ABC nieuwsbrief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten