Teelt, snoei en verzorging van fruitbomen, druiven, kleinfruit, noten en bijzondere fruitsoorten. Bijzondere tomaten. Volgtip: www.fruitabc.be

zondag 8 juli 2012

Vruchtrot bij pruimen en kersen verwijderen.


Door de regen van de laatste weken zijn er in de pruimenbomen (Prunus domestica) en kersenbomen (Prunus avium) zijn een groot aantal gebarsten én beschimmelde vruchten te vinden.
Verwijder zo spoedig mogelijk deze aangetaste vruchten, want deze zijn een bron van infecties voor de gezonde vruchten!
Ook aangetaste takken van Monilia laxa (tak- en bloesemsterfte) worden wekelijks weggesnoeid. Te dicht groeiende bomen die na regen langdurig nat blijven zijn meer vatbaar voor taksterfte en vruchtrot dan luchtige, open gesnoeide bomen.
Lees meer over vruchtrot (Monilia laxa) bij kersen en pruimen.
Lees ook vorige blog over barsten van vruchten bij kersen, pruimen en nectarines.

Op de "dag van de kers en de kersenhappening" in Bilzen en Borgloon kan u vandaag (zondag 8 juli) meerdere kersenrassen zien én proeven.

Uitvoerige informatie over het snoei, rassenkeuze, teelt en verzorging van steenfruit kan u vinden in de "Groente & Fruit Encyclopedie".
Meer lezen over de Groente & Fruit Encyclopedie (Auteurs: Luc Dedeene & Guy De Kinder, Kosmos Uitgevers)

Twee keer per maand fruitnieuwtjes ivm praktische werkzaamheden ontvangen? Schrijf je hier in voor de Fruit-ABC nieuwsbrief.

Labels: vruchtrot, monilia, monilia kersen, monilia zure kers, monilia kers, vruchtrot kersen, vruchtrot pruimen, monilia vruchtrot

Geen opmerkingen:

Een reactie posten