Teelt, snoei en verzorging van fruitbomen, druiven, kleinfruit, noten en bijzondere fruitsoorten. Bijzondere tomaten. Volgtip: www.fruitabc.be

vrijdag 13 juli 2012

Zwaar dragende takken van fruitbomen ondersteunen!


Zwaar beladen vruchttakken die nat worden van de regen zakken nog meer door en kunnen afbreken.
Voorkom het breken van vruchttakken en ondersteun ze tijdig met stokken of bind ze met een touw (horizontaal) omhoog.
Een aantal overtollige vruchten kan nu ook nog verwijderd worden, zodat het gewicht wat kan afnemen.
Gebarsten vruchten van pruimen en kersen kunnen best zo snel mogelijk verwijderd worden. (Gebarsten vruchten van peren en appels genezen meestal en mogen blijven hangen).
Ook jonge aangeplante fruitbomen moeten gesteund worden met een steunpaal zodat ze mooi verticaal groeien. Gebruik rekbare bindbuis om fruitbomen vast te maken aan palen of draden.
Meer lezen over onderhoud van fruitbomen.
Controleer tegelijkertijd de appels en peren op de aantasting van de fruitmot (appelmade en perenmade). De larven kruipen dikwijls van de ene vrucht over naar de andere.
Verzamel de aangetaste vruchten en vernietig ze. Lees ook vorig blogbericht over de fruitmot!

Takken van pruimenbomen kunnen afbreken door het gewicht van de vruchten. Verwijder nu nog de aangetaste vruchten, gebarsten en kleine vruchten. Overbeladen takken kan je ook nog insnoeien, maar probeer zoveel mogelijk bladeren te behouden!

Twee keer per maand fruitnieuwtjes ivm praktische werkzaamheden ontvangen? Schrijf je hier in voor de Fruit-ABC nieuwsbrief. http://ymlp.com/signup.php?id=gemjbqegmgj
Labels: fruittakken ondersteunen, vruchttakken steunen, opbinden vruchttakken, onderhoud fruitbomen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten