Teelt, snoei en verzorging van fruitbomen, druiven, kleinfruit, noten en bijzondere fruitsoorten. Bijzondere tomaten. Volgtip: www.fruitabc.be

zondag 19 september 2010

Santana, AllergieArme-appel voor biologische teelt.

Malus domestica 'Santana', is een schurfttolerant en zeer productief appelras. Zo’n 2% van de mensen in Noord- en Midden-Europa heeft last van appelallergie. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer driekwart van deze groep wel 'Santana' wil eten omdat allergische reacties bij hen achterwege blijven na het eten van deze appel.
Naast het voordeel voor mensen met een appelallergie heeft Santana meer voordelen: Santana is een zeer milieuvriendelijk te telen appelras. In kwetsbare gebieden (veel sloten, geen windhagen) is de milieudruk op het oppervlaktewater als gevolg van appelteelt vaak groot. Met de teelt van 'Santana' is deze milieudruk sterk te reduceren. Dit omdat het ras schurfttolerant is en minder vatbaar voor vruchtboomkanker en roze appelluis.
'Santana' wordt begin september geplukt. Appels die later worden geplukt smaken beter, maar zijn niet meer bewaarbaar en moeten direct opgebruikt worden.
Meer lezen over de Malus domestica 'Santana' appel.
Twee keer per maand fruitnieuwtjes ivm praktische werkzaamheden ontvangen? Schrijf je hier in voor de Fruit-ABC nieuwsbrief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten