Teelt, snoei en verzorging van fruitbomen, druiven, kleinfruit, noten en bijzondere fruitsoorten. Bijzondere tomaten. Volgtip: www.fruitabc.be

maandag 4 juli 2011

Zwarte trosbessen snoeien en oogsten (Ribes nigrum).Zwarte trosbessen zijn rijk aan vitamine-C, anti-oxydanten en aan pectine.
Anti-oxidanten gaan de vorming van vrije radicalen tegen. (Vrije radicalen worden in de geneeskunde beschouwd als de belangrijkste veroorzakers van verouderingsziekten)
Je hoeft geen extra "pectine" toe te voegen voor de confituur- of gelei-bereiding. Ook de bladeren zijn bruikbaar voor thee (Zwarte bessenthee wordt gebruikt tegen jicht). In het voorjaar worden de zwellende knoppen gebruikt in de gemmotherapie.

Zwarte trosbessen dragen het best op goed ontwikkeld eenjarig hout. Op het oudere hout zijn de trossen korter, de bessen kleiner en moeilijker te plukken.

Tijdens of na de oogst kan men alle takken die bessen dragen wegsnoeien.
Meer lezen over het snoeien van zwarte trosbessen.

Twee keer per maand fruitnieuwtjes ivm praktische werkzaamheden ontvangen? Schrijf je hier in voor de Fruit-ABC nieuwsbrief.

Uitvoerige informatie over het snoei, rassenkeuze, teelt en verzorging van trosbessen kan u vinden in de "Groente & Fruit Encyclopedie".
Meer lezen over de Groente & Fruit Encyclopedie (Auteurs: Luc Dedeene & Guy De Kinder, Kosmos Uitgevers)
Twee keer per maand fruitnieuwtjes ivm praktische werkzaamheden ontvangen? Schrijf je hier in voor de Fruit-ABC nieuwsbrief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten