Teelt, snoei en verzorging van fruitbomen, druiven, kleinfruit, noten en bijzondere fruitsoorten. Bijzondere tomaten. Volgtip: www.fruitabc.be

zondag 21 november 2010

Bestuiving bij perenbomen is belangrijk!
De bestuiving is erg belangrijk bij het planten van perenbomen, want de meeste peren hebben kruisbestuiving van een ander gelijkbloeiend perenras nodig. Niet alle peren bloeien tegelijk en hebben even goed stuifmeel. Conference geeft ook zonder bestuiving vruchten. Een goede bestuiving geeft grotere en meer vruchten. Een ideale perenbestuiver moet op jonge leeftijd bloemen geven en in de omgeving geplant zijn. Laat productieve perenrassen zijn o.a. 'Beurré Hardy' en 'Doyenné du Comice'. Vroeg productieve en dus goede perenbestuivers zijn o.a. 'Concorde', 'Conference', 'Comtesse de Paris' en 'Durondeau'. Voor meer info zie bestuivingstabel in onderstaande weblink.
Meer lezen over de bestuiving van perenbomen (Pyrus communis).
De perenrassen worden ingedeeld in zomerperen, herfstperen en winterperen. Herfstperen en sommige winterperen zijn maar enkele weken of maanden bewaarbaar.
Een overzicht van aanbevolen bewaarperen.
Twee keer per maand fruitnieuwtjes ivm praktische werkzaamheden ontvangen? Schrijf je hier in voor de Fruit-ABC nieuwsbrief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten