Teelt, snoei en verzorging van fruitbomen, druiven, kleinfruit, noten en bijzondere fruitsoorten. Bijzondere tomaten. Volgtip: www.fruitabc.be

donderdag 18 november 2010

Roodvlezige appels zijn gezond!


Roodvlezige appel 'Niedwetzkyana'


'Red Devil'


'Redlane' ('Red Lane')


'Redlane' kolomboom.


'Redlane'

Roodvlezige appels komen weinig voor. Het rode vruchtvlees is rijk aan de rode kleurstof anthocyaan, een sterke anti-oxiderende stoffen met mogelijk een kankerwerende werking.
Meestal middelgrote appels die zeer geschikt zijn voor vers gebruik en voor verwerking tot sap, cider of appelmoes. Het vruchtsap krijgt een opvallend rode kleur.
Roodvlezig appelrassen zijn o.a. 'Niedwetzkyana', 'Red Devil', 'Redlane' en 'Dries'. In Duitsland en Groot-Brittanniƫ zijn nog diverse andere rassen te bekomen.
De meeste roodvlezige appelrassen hebben ook donkerrode of rozerode bloemen, bladeren en twijgen, waardoor ze ook in de siertuin een plaats mogen krijgen.
Meer lezen over roodvlezige eetappels met een gunstige invloed op de gezondheid: Malus domestica 'Niedwetzkyana', 'Redlane', 'Dries', 'Red Flesh', 'Weirouge' en 'Red Devil'.

Lees ook het artikel over "Rode fruitsoorten zijn gezonder en hun effect op de gezondheid."
 Twee keer per maand fruitnieuwtjes ivm praktische werkzaamheden ontvangen? Schrijf je hier in voor de Fruit-ABC nieuwsbrief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten