Teelt, snoei en verzorging van fruitbomen, druiven, kleinfruit, noten en bijzondere fruitsoorten. Bijzondere tomaten. Volgtip: www.fruitabc.be

donderdag 25 november 2010

Geef uw fruitsoorten een goede start bij het planten!


Ruim planten, matig bemesten en snoeien geeft de fruitbomen een betere hergroei. Elke winter worden er fruitbomen en fruitstruiken geplant. Een fruittuin met herinplant vraagt wat extra aandacht voor het planten. Herinplant is als u opnieuw fruitbomen of kleinfruit plant waar eerder reeds fruitsoorten stonden. Sommige groenbemesters kunnen de aaltjesontwikkeling bevorderen. Tagetes (afrikaantjes) hebben een aaltjesdodende werking, maar zijn erg vorstgevoelig.
Plaats eerst de boompalen en plant daarna de bomen. De stam van de fruitbomen komt op ca 10 cm van de boompaal. Laat de boom niet schuren tegen de paal!
Plant niet als de grond te nat of bevroren is. Indien het overdag vriest kan je beter ook niet planten.
Bomen en struiken die je pas aangekocht hebt, kan je best in de grond inkuilen of inlegeren, zodat de wortels niet kunnen uitdrogen.
Meer lezen over zorgen bij of na het planten van fruitbomen en fruitstruiken.
De beste periode om fruitbomen en fruitstruiken te planten of verplanten is november en december. De hergroei is meestal dan beter, mits het overdag niet vriest.
Meer lezen in een overzicht van wetenschappelijke (Latijnse) en Nederlandse fruitsoorten.
Twee keer per maand fruitnieuwtjes ivm praktische werkzaamheden ontvangen? Schrijf je hier in voor de Fruit-ABC nieuwsbrief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten