Teelt, snoei en verzorging van fruitbomen, druiven, kleinfruit, noten en bijzondere fruitsoorten. Bijzondere tomaten. Volgtip: www.fruitabc.be

dinsdag 23 november 2010

Ziektetolerante druiven planten.


Aanbevolen openluchtdruiven en kas-/ serredruiven.
De volledige informatie (productie, gebruik, ziektegevoeligheid, ...) van deze druivenrassen kan je vinden in de Groente- en fruitencyclopedie welke in februari 2004 verschenen is (3de herdruk in 2009). De meest aanbevolen druivenrassen staan vetgedrukt. Aanbevolen rassen zijn interessant omwille van hun goede productie ofwel omwille van een goede weerstand tegen sommige schimmelziekten (*). De belangrijkste schimmelziekten zijn echte meeldauw (witziekte) en valse meeldauw. Valse meeldauw komt vooral in openlucht voor bij regenachtig weer. Echte meeldauw komt zowel in kas (serre) als in openlucht voor, bij eerder droog weer. De meeste oudere druivenrassen zijn vatbaar voor echte- en valse meeldauw.
Meer lezen over het planten van bijzondere, ziektetolerante druiven.
Meestal begint de oogst van vroege druiven in openlucht vanaf 15 augustus en eindigt met de late rassen einde oktober (half november). Druiven die eetrijp worden aan de plant, zijn erg lekker en gezond!
Fotoreportage van druivenrassen voor openlucht.
Twee keer per maand fruitnieuwtjes ivm praktische werkzaamheden ontvangen? Schrijf je hier in voor de Fruit-ABC nieuwsbrief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten