Teelt, snoei en verzorging van fruitbomen, druiven, kleinfruit, noten en bijzondere fruitsoorten. Bijzondere tomaten. Volgtip: www.fruitabc.be

zaterdag 29 januari 2011

Snoeien kweeperenboom of kweestruik.


Kweepeer als leivorm.



De kweeboom / -struik verdraagt uitstekend snoei, hoewel die niet altijd noodzakelijk is. Het verwijderen van ouder hout (sleunen) en het daardoor verschaffen van licht en lucht is altijd nuttig. Laaghangende takken moet u tijdig verwijderen, evenals de grondscheuten (wildopslag).
De 3 à 4 gesteltakken moeten ongeveer horizontaal groeien.
Tijdstip snoei: Jaarlijks of om de 2 jaar van februari tot april (begin bloei) of tijdens de maanden november - december na de bladval.
Meer lezen over het snoeien en planten van kwee (Cydonia oblonga).
De kwee wordt meestal ook gebruikt als onderstam voor laagstam perenbomen. Wildopslag van perenbomen moet regelmatig volledig verwijderd worden.
Zeer uitvoerige informatie over de rassenkeuze, teelt en snoei van kwee kan u vinden in de "Groente & Fruit Encyclopedie". De snoei wordt er overzichtelijk uitgelegd aan de hand van tekeningen en foto's. Meer lezen over de Groente & Fruit Encyclopedie (Auteurs: Luc Dedeene & Guy De Kinder, Kosmos Uitgevers)
Twee keer per maand fruitnieuwtjes ivm praktische werkzaamheden ontvangen? Schrijf je hier in voor de Fruit-ABC nieuwsbrief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten