Teelt, snoei en verzorging van fruitbomen, druiven, kleinfruit, noten en bijzondere fruitsoorten. Bijzondere tomaten. Volgtip: www.fruitabc.be

zondag 19 december 2010

Schrijfwijze van botanische namen (wetenschappelijke plantennamen).Botanische- of wetenschappelijke namen zijn bruikbaar in alle landen. Van oorsprong zijn ze meestal afkomstig uit het Latijn of Grieks, maar andere talen zijn ook mogelijk.
Voor de juiste schrijfwijze van wetenschappelijke plantennamen zijn er internationale afspraken. Zo wordt het eerste deel altijd met een hoofdletter geschreven (= geslachtsnaam of genus). Het tweede deel van een plantennaam wordt met een kleine letter geschreven (= soortaanduiding). Het derde deel (= cv, cultivar, rasnaam) wordt ook met een hoofdletter geschreven en tussen enkele aanhalingstekens.
De Euphorbia pulcherrima (Kerstster, poinsettia) is een warmteminnende kamerplant die dikwijls rond de kerstperiode wordt verkocht. De geslachtsnaam is Euphorbia en de soortaanduiding is pulcherrima.
Meer lezen over het juist schrijven van wetenschappelijke of botanische plantennamen.
Meer lezen over dit nieuwe plantenboek "ABC van het plantenlatijn. Betekenis van botanische namen".

Online het boek "ABC van het plantenlatijn. Betekenis van botanische plantennamen" bestellen. (Aanmelden bij unibook is noodzakelijk).
BOEKHANDELS kunnen het boek bestellen door een berichtje te sturen naar info@unibook.com

Twee keer per maand fruitnieuwtjes ivm praktische werkzaamheden ontvangen? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten