Teelt, snoei en verzorging van fruitbomen, druiven, kleinfruit, noten en bijzondere fruitsoorten. Bijzondere tomaten. Volgtip: www.fruitabc.be

donderdag 9 december 2010

Zure kersen of kriekenbomen planten (Prunus cerasus).


Zure kersen of kriekenbomen (Prunus cerasus) behoren tot de groep steenfruit in de Rosaceae en passen ook goed in kleine tuinen. Zure kersen/ kriekenbomen kan u alleen planten, ze zijn immers zelfbestuivend!
Zure kersen/ morellen/ kriekenbomen -Prunus cerasus - zijn bij biologische fruittelers en fruit-liefhebbers zeer gemakkelijk te kweken op een beperkte plaats. Deze fruitbomen/ fruitstruiken blijven relatief klein. Kruisbestuiving is niet nodig, zodat één enkele fruitboom reeds zeer productief kan zijn.
Zure kersen (morellen) kunnen ook in de schaduw of halfschaduw groeien. Met een standplaats in de zon zijn de vruchten wel zoeter.
Voor verwerking is een wat zuurdere smaak geen probleem.

Het beste planttijdstip is van oktober tot maart. De meest optimale boomgroei krijg je door te planten tussen oktober en december. Indien het na een vorstperiode opnieuw zachter weer is dan kan u terug bomen planten.
Kies bij voorkeur bomen die weinig vastbaar zijn voor bloesemmonilia en zorg dat de boom na regen snel kan opdrogen.
Meer lezen over het planten van zure kersen/ kriekenbomen (Prunus cerasus), bloei en bestuiving.
Twee keer per maand fruitnieuwtjes ivm praktische werkzaamheden ontvangen? Schrijf je hier in voor de Fruit-ABC nieuwsbrief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten