Teelt, snoei en verzorging van fruitbomen, druiven, kleinfruit, noten en bijzondere fruitsoorten. Bijzondere tomaten. Volgtip: www.fruitabc.be

dinsdag 7 december 2010

Vijgen planten in de tuin. (Ficus carica)


Vijgenplanten (Ficus carica) zijn geschikt als kuipplant, leivorm en struiken. Ze vragen een zonnige en warme standplaats.
Zelf vijgen kweken kan! Ficus carica is een fruitgewas dat tamelijk goed winterhard is.
In kassen/ serres en in beschutte tuinen kan je mits een gepaste rassenkeuze jaarlijks lekkere vijgen eten. De vijgenstruik is ook zeer geschikt als kuipplant/ terrasplant.
Koop geen planten die afkomstig zijn uit Zuiderse landen! Ze groeien hier wel, maar geven meestal geen rijpe vruchten in ons koeler klimaat. Koop enkel vijgen van een betrouwbare herkomst, waarvan je 100% zeker bent dat ze hier kunnen rijpen. Zomersnoei remt de groei af en geeft meer vruchten.
Meer lezen over het aanplanten van vijgen, rassenkeuze en snoei (Ficus carica)
Vijgen zijn ook eenvoudig te vermeerderen door middel van winterstekken. Lees meer over het vermeerderen van vijgen.
Meer lezen over de betekenis van wetenschappelijke fruitnamen in het nieuwe tuin- en plantenboek "ABC van het plantenlatijn. Betekenis van botanische namen".
Twee keer per maand fruitnieuwtjes ivm praktische werkzaamheden ontvangen? Schrijf je hier in voor de Fruit-ABC nieuwsbrief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten