Teelt, snoei en verzorging van fruitbomen, druiven, kleinfruit, noten en bijzondere fruitsoorten. Bijzondere tomaten. Volgtip: www.fruitabc.be

zondag 20 februari 2011

Groente en fruit encyclopedie, een moestuinboek voor dagelijks gebruik!


Een nieuw teeltseizoen is nu gestart. De eerste groenten worden gezaaid of geplant. Fruitstruiken en fruitbomen worden geplant en gesnoeid.
Op zoek naar een degelijk en praktisch moestuinboek voor succesvolle oogsten van groenten, kruiden en fruit?
De "Groente & Fruit Encyclopedie" van L. Dedeene en G. De Kinder (Kosmos Uitgevers) is heel geschikt voor een succesvolle moestuin.
Deze unieke tuin-encyclopedie is uitgegroeid tot een standaardwerk voor de eetbare groente- en fruittuin.
Met zeer uitgebreide teelthandleidingen van alle bekende en bijzondere groente- en fruitsoorten, voor succesvolle en smakelijke opbrengsten uit kleine en grote tuinen. Dit boek telt 408 pagina's en is rijkelijk geïllustreerd. De derde uitgave is verschenen in januari 2009.
Praktische informatie over de basisprincipes van het telen in de volle grond, in de kas/serre en in potten.
Van elke groente- en fruitsoort is de teelt stap na stap uitvoerig beschreven: van zaaien of planten via de verzorgingsaspecten (bemesting, gewasbescherming, snoei e.d.) tot aan de oogst.
Vele honderden kleurenfoto's en tekeningen van alle gewassen, de gereedschappen, de hulpmaterialen en de werkzaamheden om tal van zaken in één oogopslag helder te maken.
Milieuvriendelijke benadering door het creëren en onderhouden van gezonde groeicondities en door selectie van ziektetolerante gewassen.
Rassenoverzichten en bestuivingslijsten helpen de juiste keuze te maken uit het zeer omvangrijke assortiment - een rijkdom en variatie die veel groter is dan groente- en fruitzaken en supermarkten doen vermoeden. Ook in dit boek: adressen van gespecialiseerde leveranciers van groentezaden en van fruitgewassen, plus vermeldingen van nuttige websites.
Nieuw toegevoegd in de laatste uitgave (januari 2009):
- Een "Teeltplanner", waarin u een duidelijk overzicht krijgt van wat u kunt zaaien, planten en oogsten per maand.
- Een overzichtelijke tabel met ideale plantafstanden voor fruit en de moeilijkheidsgraad
- Een extra hoofdstuk over de kiwibes/kiwiberry (Actinidia arguta).
Meer lezen over de Groente & Fruit Encyclopedie van L. Dedeene & G. De Kinder (Kosmos Uitgevers)
De auteurs Luc Dedeene ( @GroentenInfo ) en Guy De Kinder ( @gdekinder ) zijn ook via twitter en facebook bereikbaar voor vragen en suggesties.
Twee keer per maand fruitnieuwtjes ivm praktische werkzaamheden ontvangen? Schrijf je hier in voor de Fruit-ABC nieuwsbrief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten