Teelt, snoei en verzorging van fruitbomen, druiven, kleinfruit, noten en bijzondere fruitsoorten. Bijzondere tomaten. Volgtip: www.fruitabc.be

woensdag 4 mei 2011

Tomaten die niet druipen kan u zelf ook planten!


(Foto werd in een vorig teeltseizoen genomen.)

Geen geknoei meer met tomatenschijfjes die druipen!
De meeste vleestomaten die worden versneden om in broodjes te verwerken hebben het probleem dat ze veel sap verliezen, waardoor een knapperig broodje snel week wordt.
Sinds vorig jaar is er voor de tuinders een ras dat weinig druipt.
De meeste Roma-tomaten bevatten weinig sap en zijn bruikbaar als broodbeleg.

Er zijn ook oude tomatenrassen die opvallend weinig sap bevatten en daarom ook bijzonder geschikt zijn als snijtomaten!
Vleestomaten met opvallend weinig sap zijn o.a. 'Coeur de Boeuf', 'De Berao', 'Dix Doigts de Naples' (Roma), 'Elbe', 'Erdie's Family Oxheart', 'Herman's Yellow', 'Moskvich', 'Russie' en 'Spitze'.
Kerstomaten met opvallend weinig sap die als snoepje kunnen gegeten worden: Golden Pearl, Golden Sweet, Jujube Cherry, Thai Pink Egg, Sprite, ...
Meer lezen in vorige blog over speciale, zelf te kweken en bijzondere tomatenrassen.
De periode 1 tot 15 mei is meestal ideaal om tomatenplanten in volle grond uit te planten. Let op voor mogelijke vorstnachten en leg vliesdoek klaar om deze vorstgevoelige planten te beschermen!
Planten waarvan de bloemtros net open gaat komen zijn ideaal om uit te planten.
De meeste tomatenrassen zijn vatbaar voor schimmelziekten en de bladeren dient u daarom zoveel mogelijk droog te houden.

Twee keer per maand fruitnieuwtjes ivm praktische werkzaamheden ontvangen? Schrijf je hier in voor de Fruit-ABC nieuwsbrief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten