Teelt, snoei en verzorging van fruitbomen, druiven, kleinfruit, noten en bijzondere fruitsoorten. Bijzondere tomaten. Volgtip: www.fruitabc.be

donderdag 17 maart 2011

Appelperen of Japanse peren planten in de fruit- en siertuin!De appelpeer, Japanse peer (Pyrus pyrifolia) is een opvallende boom voor de fruittuin/siertuin. Deze Aziatische zandpeer is nauw verwant met de gewone (Europese) peren.
In het voorjaar is het een erg opvallende, bloeiende boom. Einde augustus - begin september kan je de opvallende appelvormige vruchten bewonderen en proeven. De mooi gekleurde, ronde vruchten zijn bijzonder sappig. Ze zijn zeer geschikt voor bloemsierkunst en om te verwerken tot fruitsla.
Appelperen groeien best op een zonnige plaats, maar verdragen ook half schaduw. Een zonnige standplaats doet het suikergehalte in de vruchten stijgen. Ook zijn de planten dan minder gevoelig voor schimmelaantastingen.
Ook in maart en april kan u deze productieve, winterharde fruitboom planten in de tuin.
Adressen waar plantgoed van gemakkelijke fruitstruiken en fruitbomen bekomen kan worden.
Kruisbestuiving is belangrijk om regelmatig grote vruchten te bekomen. Er bestaan meerdere rassen van appelperen: 'Hosui', 'Kosui', 'Shinko', 'Shinsui', ...
Meer lezen over appelperen of zandperen, Japanse zandpeer (Pyrus pyrifolia).
Uitvoerige informatie over de rassenkeuze, bestuiving, teelt en snoei van Japanse (appel)peren kan u vinden in de "Groente & Fruit Encyclopedie". (Zie blz 282-283)
Meer lezen over de Groente & Fruit Encyclopedie (Auteurs: Luc Dedeene & Guy De Kinder, Kosmos Uitgevers)
Twee keer per maand fruitnieuwtjes ivm praktische werkzaamheden ontvangen?
Schrijf je hier in voor de Fruit-ABC nieuwsbrief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten