Teelt, snoei en verzorging van fruitbomen, druiven, kleinfruit, noten en bijzondere fruitsoorten. Bijzondere tomaten. Volgtip: www.fruitabc.be

zondag 13 maart 2011

Kleinfruit voor kleine tuinen. Eenvoudige snoei en snelle oogst!


Ben je ook dol op kleinfruitbessen, kiwibessen (Actinidia arguta), vijgen (Ficus carica), blauwbessen (Vaccinium corymbosum), bramen (Rubus fruticosus) en druiven (Vitis vinifera)? Plant dan nu nog enkele fruitsoorten. Wacht niet te lang, wil je in deze zomer de eerste bessen of vruchten oogsten!
Herfstframbozen (Rubus idaeus), trosbessen (Ribes rubrum) en kruisbessen (Ribes uva-crispa) zijn ook geschikt voor kleine tuinen.

Rode-, witte en zwarte trosbessen bevatten net zoals kruisbessen (stekelbessen) veel gezonde pectine. Ze zijn eenvoudig te kweken en te verzorgen, ook in heel kleine tuinen.
Rode frambozen, bramen, jostabessen en blauwe bessen zijn zeer rijk aan antioxidanten.

Rode herfstframbozen geven vanaf augustus tot einde oktober talrijke lekkere en gezonde vruchten! Frambozen groeien op de meeste gronden, mits die niet te nat is. Vijgen en herfstframbozen kunnen ook in potten of kuipen gekweekt worden.
Zelfbestuivende pruimenbomen zoals o.a. 'Opal' geven snel vruchten.
Sommige kleinfruitsoorten geven dit jaar reeds lekkere bessen.
Meer lezen over snel producerend fruit voor kleine tuinen.
Sommige rassen zijn (erg) vatbaar voor schimmelziekten. Kies bij het aanplanten voor ziektetolerante rassen, waarbij elke plant voorzien is van een etiket met de rasnaam (cv).
Een overzicht van internetadressen waar u plantgoed van fruitbomen en fruitstruiken kan bekomen.
Twee keer per maand fruitnieuwtjes ivm praktische werkzaamheden ontvangen? Schrijf je hier in voor de Fruit-ABC nieuwsbrief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten