Teelt, snoei en verzorging van fruitbomen, druiven, kleinfruit, noten en bijzondere fruitsoorten. Bijzondere tomaten. Volgtip: www.fruitabc.be

donderdag 10 maart 2011

Fruit voor dummies. (Gemakkelijkste fruitsoorten)


Niet alle fruitsoorten zijn even gemakkelijk te kweken en te snoeien. Sommige fruitsoorten vragen heel wat onderhoud. Toch zijn er enkele fruitgewassen die erg aan te raden zijn, omdat ze weinig kans op mislukking geven, snel vruchten geven en zelfbestuivend zijn.
Fruitsoorten met naakte wortel worden bij voorkeur in november -december geplant om een optimale hergroei te krijgen. Mits goede verzorging is later planten ook nog mogelijk.
Fruitsoorten (kleinfruit) in pot kunnen vanaf september tot april worden geplant. Voor leifruit kan je best op voorhand de draden reeds spannen. Fruitsoorten die aan draden moeten geleid worden zijn druiven, braambessen, taybessen en frambozen. Andere fruitsoorten zijn ook soms te leiden.

Probeer met houtig kleinfruit zoals trosbessen, kruisbessen, frambozen, bramen en taybessen te starten. De snoei is eenvoudig uit te voeren en de bessenproductie start zeer vroeg. Van elke fruitsoort zijn er ook ziektetolerante rassen te bekomen.
Voor het planten in maart kan u bij voorkeur fruitsoorten in pot gebruiken.
Meer lezen over de gemakkelijkste fruitsoorten voor de tuin.
Ook in maart en april kan u nog fruitsoorten planten in de tuin.
Adressen waar plantgoed van gemakkelijke fruitstruiken en fruitbomen bekomen kan worden.

Twee keer per maand fruitnieuwtjes ivm praktische werkzaamheden ontvangen? Schrijf je hier in voor de Fruit-ABC nieuwsbrief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten