Teelt, snoei en verzorging van fruitbomen, druiven, kleinfruit, noten en bijzondere fruitsoorten. Bijzondere tomaten. Volgtip: www.fruitabc.be

vrijdag 4 maart 2011

Zwarte trosbessen zijn goed voor het geheugen.


Zwarte trosbessen (zwarte aalbessen, zwarte bessen, patersbessen, cassisbessen) zijn goed voor het geheugen.
In zwarte trosbessen (Ribes nigrum) zouden er stoffen zitten die het lange termijngeheugen verbeteren.
Een gezonde voeding kan op lange termijn een goede bijdrage leveren aan de preventie van de ziekte van Alzheimer. Zwarte trosbessen zouden hersenbeschermende effecten hebben.
Bron: agf.nl (Publicatiedatum 24/02/2009)
Zwarte trosbessen (patersbessen, zwarte jenevers, cassisbessen) zijn zeer winterhard en geven kort na het planten reeds een eerste oogst in juli. Ze zijn ook heel gemakkelijk te vermeerderen met winterstekken.
Zwarte bessen zijn eenvoudig te kweken en vragen slechts weinig plaats en onderhoud. Ze zijn eenvoudig te snoeien en geven snel vruchten op een kleine plaats.
Zwarte bessen snoeien kan direct na de oogst (juli) of in de winter gebeuren (december - maart). Snoei alle takken die bessen hebben gedragen weg. Probeer ongeveer 10 sterke eenjarige twijgen per struik te behouden.
Sommige oude zwarte trosbessenrassen zijn vatbaar voor Amerikaanse meeldauw. Er bestaan ook nieuwe rassen die NIET aangetast worden.
Meer lezen over het planten, de verzorging en snoei van zwarte bessen (Ribes nigrum).
Zwarte bessen zijn eenvoudig te vermeerderen door middel van winterstekken. Ook rechtstreeks stekken in potten is mogelijk.

Uitvoerige informatie over de snoei, rassenkeuze, teelt en verzorging van zwarte trosbessen kan u vinden in de "Groente & Fruit Encyclopedie".
Meer lezen over de Groente & Fruit Encyclopedie (Auteurs: Luc Dedeene & Guy De Kinder, Kosmos Uitgevers)
Adressen waar u plantgoed van blauwbessen en/of andere fruitsoorten kan bekomen.
Twee keer per maand fruitnieuwtjes ivm praktische werkzaamheden ontvangen?
Schrijf je hier in voor de Fruit-ABC nieuwsbrief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten